Один із способів оформлення тортів – це використання кондитерської мастики. Сьогодні я розповім як готується кондитерська желатинова мастика на інвертному сиропі. Цей покроково оформлений рецепт з фото продемонструє як правильно її приготувати, щоб вона не перетворилася на тверду засохлу шкірку, а залишалася красивою, м’якою, смачною і добре тримала форму.
Інгредієнти: Ванілін, Вода, Желатин, Інвертний сироп, Лимонна кислота, Харчовий барвник, Цукрова пудра
Нам знадобиться:
- 900 грам цукрової пудри;
- 15 грам порошкового желатину + 35 грам води;
- 175 грам інвертного сиропу;
- 1 чайна ложка ванільного цукру;
- 1 щіпка лимонної кислоти;
- харчовий барвник.
Як зробити кондитерську мастику на інвертному сиропі в домашніх умовах
Для початку, потрібно замочити желатин, щоб у нього був час набрякнути.
Цукровий пудру просіюємо разом з ванільним цукром і лимонною кислотою в глибокий посуд.
Піалу з желатином опускаємо в миску з гарячою водою і чекаємо повного його розчинення до рідкого стану.
Одночасно, поміщаємо піалу з інвертним сиропом в гарячу воду. Змішуємо теплий інвертний сироп з рідким желатином. Тепер, отриману суміш вливаємо в цукрову пудру і замішуємо все в одну щільну грудку.
Кондитерська мастика на желатині, в принципі, вже готова. Треба загорнути її у плівку та дати час вилежатися. Для цього достатньо і 30 хвилин. Після цього, цукрова мастика на інвертному сиропі вже готова для роботи. Можна і такою як є торт прикрашати, але можна і пофарбувати її в потрібний вам колір.
Я просто додала коричневий харчовий барвник і вимісила свою желатинову мастику до однорідного стану.
Ось такою м’якою, еластичною та однорідною за кольором вона повинна вийти.
Така домашня кондитерська мастика на інвертнім сиропі та желатині добре зберігається в холодильнику загорнутою в плівку. Перед роботою її потрібно просто добре розім’яти в руках. Як гарно та оригінально прикрасити домашній торт, використовуючи цю домашню мастику, ви дізнаєтеся дізнаєтеся перейшовши за посиланням нижче. Оформлення смачного і красивого торта Карамельна дівчинка у вигляді кошика з квітами демонструє окремий покроковий рецепт з фото.