“Колючі” дитячі їжачки з фаршу з рисом в мультиварці на пару

Якщо у Ваших дітей незабаром день народження і Ви продумуєте святкове меню, то сьогоднішній рецепт «колючих» парових котлет Вам точно знадобиться. А коли до свята ще далекувато, просто здивуйте своїх рідних смачними дитячими їжачками з фаршу та рису, які готуються в мультиварці на пару. Це дієтична, дуже смачна і весела страва. До Вашої уваги — детальний рецепт з фото, який покроково розкаже та покаже усі тонкощі приготування цієї незвичайної страви

Як готувати м’ясні їжачки з рисом на пару в мультиварці

Перш за все підготуємо для наших їжачків «колючки». Для цього потрібно взяти 100 грамів довгозернистого рису

Їжачки з фаршу на пару

Рис всипаємо у киплячу підсолену воду і варимо не більше пяти хвилин.

Їжачки з фаршу на пару

Потім відкидаємо його на сито та залишаємо, щоб він добре просох.

Їжачки з фаршу на пару

А тим часом займемося підготовкою м’яса. Для смачного фаршу візьмемо 450 грамів свинини (нежирної), одну велику цибулину (приблизно 100 грамів) та скибочку підсохлого батона (близько 30 грамів).

Їжачки з фаршу на пару

Скибку потрібно залити молоком (100 грамів) та залишити, доки хліб розмокне.

Їжачки з фаршу на пару

М’ясо нарізаємо на шматки та пропускаємо через м’ясорубку. Те ж саме робимо з батоном та цибулею. Додаємо у фарш 0,5 чайної ложки солі, 0,5 чайної ложки приправ «Для фаршу» та одне куряче яйце. На фото видно два жовтки, хоча я вбила дійсно одне яйце, просто у ньому виявилося два жовтки.

Їжачки з фаршу на пару

Далі ретельно вимішуємо фарш. Якщо він рідкуватий, то потрібно всипати невелику кількість панірувальних сухарів або манної крупи.

Їжачки з фаршу на пару

У чашу мультиварки наливаємо воду і встановлюємо режим «Пар» та час готування — 40 хвилин. Тут будьте уважні, адже в деяких моделях мультиварки відлік часу починається після встановлення режиму. У мене мультиварка POLARIS PMC 0512AD, у ній хвилини починають зворотний відлік тільки тоді, коли вода закипить. «Їжачки» повинні варитися 40 хвилин з початку закипання

За цей час ми зробимо наших «колючих» друзів.

З фаршу формуємо «тулуб» їжачка, видовжуємо носик та робимо його гостреньким. Тепер акуратно обвалюємо заготовку у підсохлому рисі, щоб «мордочка» залишилася без рису. Одразу викладаємо у піддон для варіння на пару. Я роблю їжачки такого розміру, щоб у стандартний піддон помістилися три штуки.

Дитячі їжачки з фаршу з рисом в мультиварці на пару

Тепер візьмемо горошини чорного перцю та зробимо «їжачкам» носики та оченята.

Смачні їжачки з фаршу з рисом в мультиварці на пару

Як тільки почнеться відлік часу, ставимо піддон у чашу мультиварки. А коли після сигналу відкриємо кришку, то побачимо ось таких гарнесеньких їжачків.

Смачні їжачки з фаршу з рисом в мультиварці на пару

Перед подачею незвичайної страви на стіл, тарілку висилаємо свіжі листя салату, а зверху на них поміщаємо смачні та привабливі парові їжачки з фаршу з рисом. Витягувати їх з піддона потрібно дуже обережно, лопаткою чи великою ложкою, щоб не пошкодити «колючки» на шкірці.

Смачні дитячі їжачки з фаршу з рисом в мультиварці на пару

Їжачки з фаршу на пару

З кількості продуктів, що я вказала у рецепті, виходить 6 порцій «їжачків». Для мене це не проблема, я одночасно готую страву у двох мультиварках, якраз на шість осіб. Щоб збільшити кількість порцій, можна використовувати пароварку більшого об’єму.