Якщо у Ваших дітей незабаром день народження і Ви продумуєте святкове меню, то сьогоднішній рецепт «колючих» парових котлет Вам точно знадобиться. А коли до свята ще далекувато, просто здивуйте своїх рідних смачними дитячими їжачками з фаршу та рису, які готуються в мультиварці на пару. Це дієтична, дуже смачна і весела страва. До Вашої уваги — детальний рецепт з фото, який покроково розкаже та покаже усі тонкощі приготування цієї незвичайної страви
Інгредієнти: Батон, Вода, Крупа манна, Молоко, Перець чорний горошком, Рис, Салат, Свинина, Сіль, Цибуля, Яйце
Як готувати м’ясні їжачки з рисом на пару в мультиварці
Перш за все підготуємо для наших їжачків «колючки». Для цього потрібно взяти 100 грамів довгозернистого рису
Рис всипаємо у киплячу підсолену воду і варимо не більше пяти хвилин.
Потім відкидаємо його на сито та залишаємо, щоб він добре просох.
А тим часом займемося підготовкою м’яса. Для смачного фаршу візьмемо 450 грамів свинини (нежирної), одну велику цибулину (приблизно 100 грамів) та скибочку підсохлого батона (близько 30 грамів).
Скибку потрібно залити молоком (100 грамів) та залишити, доки хліб розмокне.
М’ясо нарізаємо на шматки та пропускаємо через м’ясорубку. Те ж саме робимо з батоном та цибулею. Додаємо у фарш 0,5 чайної ложки солі, 0,5 чайної ложки приправ «Для фаршу» та одне куряче яйце. На фото видно два жовтки, хоча я вбила дійсно одне яйце, просто у ньому виявилося два жовтки.
Далі ретельно вимішуємо фарш. Якщо він рідкуватий, то потрібно всипати невелику кількість панірувальних сухарів або манної крупи.
У чашу мультиварки наливаємо воду і встановлюємо режим «Пар» та час готування — 40 хвилин. Тут будьте уважні, адже в деяких моделях мультиварки відлік часу починається після встановлення режиму. У мене мультиварка POLARIS PMC 0512AD, у ній хвилини починають зворотний відлік тільки тоді, коли вода закипить. «Їжачки» повинні варитися 40 хвилин з початку закипання
За цей час ми зробимо наших «колючих» друзів.
З фаршу формуємо «тулуб» їжачка, видовжуємо носик та робимо його гостреньким. Тепер акуратно обвалюємо заготовку у підсохлому рисі, щоб «мордочка» залишилася без рису. Одразу викладаємо у піддон для варіння на пару. Я роблю їжачки такого розміру, щоб у стандартний піддон помістилися три штуки.
Тепер візьмемо горошини чорного перцю та зробимо «їжачкам» носики та оченята.
Як тільки почнеться відлік часу, ставимо піддон у чашу мультиварки. А коли після сигналу відкриємо кришку, то побачимо ось таких гарнесеньких їжачків.
Перед подачею незвичайної страви на стіл, тарілку висилаємо свіжі листя салату, а зверху на них поміщаємо смачні та привабливі парові їжачки з фаршу з рисом. Витягувати їх з піддона потрібно дуже обережно, лопаткою чи великою ложкою, щоб не пошкодити «колючки» на шкірці.
З кількості продуктів, що я вказала у рецепті, виходить 6 порцій «їжачків». Для мене це не проблема, я одночасно готую страву у двох мультиварках, якраз на шість осіб. Щоб збільшити кількість порцій, можна використовувати пароварку більшого об’єму.