Кокосові домашні макаронс на французькій мерензі з білим шоколадом

Це рецепт смачних домашніх французьких тістечок макаронс з білим шоколадом. Такі солодощі точно сподобається всім, хто любить дуже вишукані і неймовірно смачні десерти.

Для приготування страви треба взяти наступні інгредієнти:

Для начинки:

  • 20 грамів кокосової стружки;
  • 150 грамів білого шоколаду;
  • 75 мілілітрів вершків 33%.

Для тіста:

  • 125 грамів цукрової пудри;
  • 50 грамів мигдального борошна ;
  • 25 грамів какао-порошку;
  • 66 грамів яєчного білка (2 штуки);
  • 75 грамів цукрового піску;
  • маленьку дрібку солі.

Зміст

Як зробити макаронс в домашніх умовах

Спочатку треба приготувати неймовірно смачну начинку з білого шоколаду.

Начинка для макаронс з кокосом і білим шоколадом

Візьміть високу склянку для блендера, поламайте білий шоколад на шматочки і покладіть в склянку, додайте кокосову стружку. Далі налийте вершки, попередньо підігріті до 80-ти градусів за Цельсієм. І лишіть суміш на хвилину, аби шоколад розтанув.

Кокосові домашні макаронс на французькій меренге

Далі перемішайте суміш міксером на найменшій швидкості та поставте охолоджуватися. Можете скористатися і звичайним вінчиком, адже ваше завдання не зробити піну, а просто добре розчинити шоколад і змішати всі інгредієнти.

Кокосові домашні макаронс на французькій меренге

Тісто для макаронс на французькій меренге

Одночасно просійте какао, цукрову пудру і мигдалеве борошно в одну миску.

Французькі макаронс на французькій меренге

Візьміть білки, збийте до появи першої пінки, та почніть додавати цукор. Далі збивайте до повного розчинення цукру і середніх піків. До речі, якщо немає блендера, то краще замінити цукор цукровою пудрою, щоб не перебити білки.

Кокосові домашні макаронс на французькій меренге

Білкову суміш та просіяну масу з’єднайте за допомогою лопатки.

Французькі макаронс на французькій меренге

Як відсаджувати макаронс

Для відсаджування тістечок візьміть силіконовий килимок та кондитерський мішок. Також можна брати спеціальну форму для макаронс, якщо така є. Замість килимка можна використати і тефлоновий пергамент, але дивіться, щоб малюнок був знизу і просвічувався крізь папір.

Кокосові домашні макаронс на французькій меренге

Викладіть тістечка та лишіть на 40 хвилин, щоб вони застигли. Перевіряйте готовність пучками – якщо тісто не приліпає, значить можна починати випікати макаронс.

Французькі макаронс на французькій меренге

Розігрійте духовку до 160-ти градусів за Цельсієм.

Як спекти макаронс

Пекти тістечка треба 8-9 хвилин. На 4-й хвилині духовку необхідно відкрити і закрити, щоб вийшла волога. Готові тістечка зразу ж викладіть на прохолодну поверхню.

Кокосові домашні макаронс на французькій меренге

Ось так вони мають виглядати.

Французькі макаронс на французькій меренге

Коли французьке шоколадне печиво повністю охолоне, склейте половинки попарно за допомогою начинки.

Кокосові домашні макаронс на французькій меренге

Ось і все, тепер можна подавати такий чудовий десерт до чаю або кави. Ми впевнені, всі ваші рідні, та друзі точно будуть в захваті.