Запропонований сьогодні цибулевий салат навряд чи можна подати до святкового застілля, однак з його допомогою можна швидко урізноманітнити повсякденне меню. До складу страви сходить мінімум продуктів, які завжди знайдуться в холодильнику. Мова йдеться про салат з ріпчастої цибулі з яйцем та майонезною заправкою. Я розповім класичний рецепт приготування цієї пікантної холодної закуски та продемонструю весь процес приготування на покроково зроблених фото.
Інгредієнти: Зелена цибуля, Майонез, Сіль, Цибуля, Яйце
Зміст
Як приготувати цибулевий салат з яйцем і майонезом
Для приготування необхідно запастися такими продуктами:
- ріпчаста цибуля (велика)– 2 шт.;
- курячі яйця (варені) – 2 шт.;
- зелена цибуля – кілька пір’їнок;
- майонез;
- щіпка солі.
Як можна здогадатися з назви салату, основний компонент – це цибуля. Ідеальні підходять великі головки ріпчастої цибулі, більш соковиті та м’ясисті. Звільняємо цибулю від лушпиння та нарізаємо достатньо великими кубиками. Маленький лайфхак: під час нарізання регулярно ополіскуйте ніж холодною водою, це допоможе уникнути сльозотечі та зменшить подразнення слизової оболонки очей.
Цибульну нарізку висипаємо в глибоку миску.
Заливаємо її окропом таким чином, щоб вода повністю вкривала цибулю. Це допоможе позбутися гіркоти. Витримуємо цибулю в гарячій воді близько 20 хвилин, після чого, відкидаємо на сито чи друшляк. Куштуємо цибулю, щоб перевірити ступінь гіркоти. За необхідності повторюємо процес. Залишаємо цибулю стікати.
В цей час відварюємо яйця круто (варимо не менш 10 хвилин). Воду додатково гарно присолюємо, щоб шкаралупа не тріснула.
Далі, охолоджуємо та очищуємо яйця, нарізаємо їх кубиками (можна за допомогою овочерізки). При цьому, кришимо достатньо великими шматочками, щоб смак яєць чітко відчувався в салаті.
Виразності смаку додамо за допомогою зелені. Нарізаємо кілька пір’їнок зеленої цибулі та додаємо в салат.
В зручному посуді поєднуємо всі підготовлені компоненти.
Злегка підсолюємо цибульний салат, додаємо майонез та ретельно перемішуємо.
Не кожен дегустатор цієї незвичайної страви здогадається, з яких інгредієнтів вона складається. Салат можна охарактеризувати як свіжий та хрусткий, з пікантним цибульним ароматом. Завдяки цьому, він відмінно доповнить будь-які м’ясні страви. Приготуйте до сімейної вечері класичний цибульний салат і я впевнена, що ця овочева закуска не залишить їдоків байдужими.
Цибулевий салат – відео-рецепти
Приготуйте і цю смачну закуску з ріпчастої цибулі без майонезу.
Дуже смачний та простий салат з ріпчастої цибулі та томатної пасти.
І на завершення, цибульний салат по-польськи – яблуком та огірками.