Думаю, що кожна господиня згодиться зі мною, що найпростіше для будь-якого торта приготувати крем із сметани. Приготування цього універсального крему не займає багато часу, вихідні продукти не піддаються термічній обробці, тому він виходить не тільки дуже смачним, але й поживним.
Інгредієнти: Ванілін, Сметана, Цукор
Крем, приготований за цим рецептом, буде дуже ніжним, приємним на смак та корисним.
Отже, нам потрібні такі продукти:
- сметана – 500 гр;
- цукор-пісок – 1,5 склянки;
- ванілін – на кінчику ножа.
Важливо: при виборі сметани, щоб вона була свіжою та мала жирність не нижче 20%. Тоді крем стане густим та пишним та не буде витікати з-під коржів після намазування.
Потрібно знати, що перед приготуванням крему сметану добре охолоджуємо, для цього ставимо її в холодильник мінімум на дві години.
Дістаємо добре охолоджену сметану з холодильника, виливаємо у посуд для збивання, додаємо цукор та ванілін.
Ретельно збиваємо вінчиком або міксером, щоб маса вийшла густою та пишною. Та стежте, щоб маса не перетворилася на масло.
Приготований правильно сметанний крем буде добре тримати форму та не буде розтікатися по ємності при нахилі.
Якщо Ви отримали саме такий результат, то чудовий традиційний сметанний крем готовий! Ось так просто та швидко його приготувати. Тепер можна перемазувати ним коржі для торту, а можна наповнити креманки та подати як смачний повітряний десерт.
Приємного апетиту!