Класичний рецепт лобіо з червоної квасолі з морквою і цибулею

Квасоля – це справжнє джерело білку, тому обов’язково треба готувати страви з цих бобових. Пропонуємо вам цікавий і простий рецепт лобіо з червоної квасолі з морквою і цибулею.

Для приготування треба взяти такі продукти:

  • квасоля червона суха – 350 грамів;
  • морква велика – 1 штука;
  • цибуля – 1 штука;
  • томатна паста – 3 столових ложки;
  • часник свіжий – 3 великих зубчики;
  • петрушка свіжа – пучок;
  • олія – 4 столових ложки;
  • спеції «Хмелі-сунелі» – 1 столова ложка;
  • спеції «Суміш перців» – 0,5 чайної ложки;
  • сіль за смаком.

Як приготувати квасолю з овочами на сковороді

В першу чергу, треба заздалегідь підготувати квасолю.

Лобіо з червоної квасолі

Для цього складіть бобові в ємність та залийте водою так, щоб вона була вище квасолі на 4-5 сантиметрів. Квасолю треба вимочувати мінімум 12 годин, а якщо вона з магазину – взагалі, 24 години. За час вимочування краще 2 рази змінити воду на чисту.

Лобіо з червоної квасолі

Потім квасолю треба промити під водою з-під крану. Далі перекладіть квасолю в каструлю, залийте чистою холодною водою так, щоб рідина покривала боби на 3 сантиметри. Після цього закрийте каструлю кришкою, ввімкніть мінімальний вогонь і варіть 1,5 години.

Лобіо з червоної квасолі

Далі візьміть велику цибулину, розріжте на 4 частини та поріжте дрібною соломкою.

Лобіо з червоної квасолі

Також виберіть велику морквину, почистіть, помийте та натріть на найбільш крупній тертці.

Лобіо з червоної квасолі

Далі розігрійте олію на пательні та підсмажте цибулю.

Лобіо з червоної квасолі

Коли вона стане напівпрозорою – додайте моркву.

Лобіо з червоної квасолі

Овочі необхідно просмажити ще 5 хвилин.

Лобіо з червоної квасолі

Тим часом за 5 хвилин до кінця варіння бобових необхідно їх посолити.

Лобіо з червоної квасолі

Далі перекладіть квасолю в пательню разом з залишками рідини.

Лобіо з червоної квасолі

Відвар повинен покривати овочі наполовину. Якщо його не вистачає, то додайте звичайної води. Також треба покласти ще 3 столові ложки томатної пасти.

Лобіо з червоної квасолі

Все перемішайте, додайте «Хмелі-сунелі» і суміш перців.

Лобіо з червоної квасолі

Закрийте кришку та тушкуйте овочі на середньому вогні протягом 15-ти хвилин.

Також наріжте петрушку, витисніть часник і додайте до страви.

Лобіо з червоної квасолі

Тепер все перемішайте та вимкніть вогонь.

Щоб всі інгредієнти повноцінно обмінялися ароматами, дайте страві настоятися під кришкою ще 15 хвилин .

Класичний рецепт лобіо з червоної квасолі з морквою і цибулею

Ось і все, можна розкладати страву по тарілках.

Класичний рецепт лобіо з червоної квасолі з морквою і цибулею

Куштуйте цю поживну та корисну страву, яка містить багато вітамінів та має чудовий смак та пригощайте своїх близьких.