Мабуть, кожен знає, що традиційний український борщ з буряком та м’ясом – дуже смачна та ситна перша страва. Та деякі господині не беруться його готувати через велику кількість компонентів, що входять до складу борщу. І даремно, процес приготування простий, головне: знайти правильний рецепт. Варіантів борщу з буряком існує безліч: з додаванням різних овочів, з бульйоном чи квасом. Пропоную приготувати класичний український борщ, багато хто називає його «червоним». Свій рецепт борщу я доповнила покроково зробленими фото, щоб було зрозуміло послідовність приготування.
Інгредієнти: Буряк, Капуста, Картопля, Морква, Свинина, Сіль, Томатна паста
Кухня: Українська кухня
Інгредієнти:
- 2-3 свинячих реберця;
- 2 великі картоплини;
- 1-2 буряки;
- 1 морквина;
- 1 ст. ложка солі;
- 1 ст. ложка томатної пасти;
- 1/2 капусти.
Як зварити класичний червоний борщ
Перш за все наливаємо в каструлю воду на бульйон та ставимо на вогонь.
Поруч, в окремому посуді, ставимо варити буряк у шкірці. Я завжди використовую два буряки: один відварюю, а другий сирим обсмажую з морквою та цибулею. Та якщо Ви хочете, щоб борщ мав дуже насичений червоний колір, тоді одразу варіть два коренеплоди.
Як тільки вода закипіла, кладемо м’ясо, зменшуємо вогонь. Щоб отримати прозорий бульйон, піну постійно знімаємо шумівкою.
За час, поки вариться м’ясо, приготуємо засмажку. Цибулю чистимо та дрібно кришимо, очищені буряк та моркву натираємо на великій тертці.
Всі овочі обсмажуємо в сковорідці з олією, додаємо томатну пасту.
Картоплю очищаємо та нарізаємо на кубики середнього розміру.
Капусту шаткуємо тоненькими смужками.
Тепер у бульйон викладаємо картоплю та одразу ж засмажку.
Кип’ятимо 10 хвилин, далі всипаємо нашатковану капусту, додаємо сіль та перець.
Готовність овочів у бульйоні перевіряємо виделкою або ножем, вони не повинні бути хрусткими або твердими. Під час варіння колір борщу міняється, адже буряк виварився. На фото вище видно, що на цей момент борщ став не червоного, а більше морквяного кольору.
Щоб борщ став приємного темно-бордового кольору, ми очищаємо відварений буряк, натираємо на тертці або дрібно-дрібно нарізаємо. Як Ви бачите на фото, я натерла.
Натертий буряк додаємо в каструлю та кип’ятимо одну хвилину.
За бажанням, можна додати до борщу болгарський перець.
Класичний український червоний борщ готовий, але він повинен настоятися під закритою кришкою хоча б півгодини.
Коли відкриєте кришку, по кухні одразу попливе приголомшливий аромат страви, який миттєво розбудить апетит усіх домашніх. Вам залишиться тільки наповнити тарілки смачнючим наваристим борщем та поставити банку холодної сметани, без якої цей борщ не борщ.
Запрошуйте рідних до столу та насолоджуйтесь незрівнянним смаком знаменитої української страви. Приємного апетиту!