Класичний бісквіт в мультиварці - простий та пишний

Класичний бісквіт в мультиварці – простий та пишний

Я дуже люблю класичні рецепти за те, що вони надійні, перевірені часом і досвідом. Запропонований в цьому рецепті класичний бісквіт вийде завжди і у всіх, навіть, в мультиварці. Саме в цьому сучасному пристрої я вирішила приготувати його сьогодні. Головне, чітко дотримуйтесь рекомендацій викладений в рецепті. Покроково зроблені фото допоможуть вам не помилитись під час замішування тіста. Класичний бісквіт в мультиварці стане відмінною основою для приготування різних бісквітно-кремових тортів.

Отже, нам знадобиться:

  • яйце куряче – 2 штуки;
  • цукор – 100 грам;
  • борошно пшеничне – 100 грам;
  • ванільна есенція – 2 краплі;
  • масло вершкове – для змазування чаші мультиварки.

Зміст

Як приготувати класичний бісквіт в мультиварці

Починаючи готувати слід підготувати головні інгредієнти.

Класичний бісквіт в мультиварці

Взяти курячі яйця з холодильника. Білки відокремити від жовтків.

Класичний бісквіт в мультиварці

У зручній ємності збити білки в стійку піну.

Класичний бісквіт в мультиварці

Всипаючи цукор по одній чайній ложці, збивати пінну масу, поки цукор не закінчиться, а піна не стане дуже пружною.

Класичний бісквіт в мультиварці

Додати збиті до однорідності жовтки, акуратно перемішавши пінну масу лопаткою.

Класичний бісквіт в мультиварці

Борошно просіяти. Щоб бісквіт був максимально пишним, я просіваю два рази. Всипаємо борошно та акуратно перемішуємо пінну масу.

Класичний бісквіт в мультиварці

Робити це потрібно дуже-дуже акуратно, щоб не “опустити” білки.

Класичний бісквіт в мультиварці

Включити в мультиварці програму “Підігрів” на 45 секунд. Змастити теплу мультічашу маслом. Викласти тісто для бісквіта в чашу.

Класичний бісквіт в мультиварці

Включити програму “Випічка” на 40 хвилин. У мене цього часу достатньо для випікання коржа. Але все ж, остаточно, готовність краще перевірити дерев’яною шпажкою.

Класичний бісквіт в мультиварці

Після завершуючого роботу сигналу мультиварки, треба вийняти чашу з бісквітом та залишити на столі для охолодження. Охолоджений бісквіт трохи відійде від країв, тому вийняти його буде просто.

Класичний бісквіт в мультиварці

Перед святами, зазвичай, дуже багато страв потрібно приготувати за мінімальну кількість часу. Тому, класичний бісквіт краще спекти заздалегідь. Він відмінно зберігається в холодильнику близько тижня, а в морозилці – до місяця. Безпосередньо перед святом його потрібно просочити сиропом, змастити кремом і красиво прикрасити.

Відео-рецепти бісквіта в мультиварці

У першому відео автор каналу “Мультиварка Рецепти в мультиварці Марини Петрушенко” готує бісквітне тісто так само, як і демонструє покроковий рецепт з фото – збиваючи окремо білки від жовтків. На початку відео автор дає багато корисних порад, що особливо згодяться для кулінарів-початківців.

Цей відео-рецепт дасть можливість спекти бісквіт в мультиварці не розділяючи жовтки та білки. Тому, не оминіть увагою і відео ютуб-каналу “Готуємо з Мариною Ломакою”.