Я дуже люблю класичні рецепти за те, що вони надійні, перевірені часом і досвідом. Запропонований в цьому рецепті класичний бісквіт вийде завжди і у всіх, навіть, в мультиварці. Саме в цьому сучасному пристрої я вирішила приготувати його сьогодні. Головне, чітко дотримуйтесь рекомендацій викладений в рецепті. Покроково зроблені фото допоможуть вам не помилитись під час замішування тіста. Класичний бісквіт в мультиварці стане відмінною основою для приготування різних бісквітно-кремових тортів.
Отже, нам знадобиться:
- яйце куряче – 2 штуки;
- цукор – 100 грам;
- борошно пшеничне – 100 грам;
- ванільна есенція – 2 краплі;
- масло вершкове – для змазування чаші мультиварки.
Як приготувати класичний бісквіт в мультиварці
Починаючи готувати слід підготувати головні інгредієнти.
Взяти курячі яйця з холодильника. Білки відокремити від жовтків.
У зручній ємності збити білки в стійку піну.
Всипаючи цукор по одній чайній ложці, збивати пінну масу, поки цукор не закінчиться, а піна не стане дуже пружною.
Додати збиті до однорідності жовтки, акуратно перемішавши пінну масу лопаткою.
Борошно просіяти. Щоб бісквіт був максимально пишним, я просіваю два рази. Всипаємо борошно та акуратно перемішуємо пінну масу.
Робити це потрібно дуже-дуже акуратно, щоб не “опустити” білки.
Включити в мультиварці програму “Підігрів” на 45 секунд. Змастити теплу мультічашу маслом. Викласти тісто для бісквіта в чашу.
Включити програму “Випічка” на 40 хвилин. У мене цього часу достатньо для випікання коржа. Але все ж, остаточно, готовність краще перевірити дерев’яною шпажкою.
Після завершуючого роботу сигналу мультиварки, треба вийняти чашу з бісквітом та залишити на столі для охолодження. Охолоджений бісквіт трохи відійде від країв, тому вийняти його буде просто.
Перед святами, зазвичай, дуже багато страв потрібно приготувати за мінімальну кількість часу. Тому, класичний бісквіт краще спекти заздалегідь. Він відмінно зберігається в холодильнику близько тижня, а в морозилці – до місяця. Безпосередньо перед святом його потрібно просочити сиропом, змастити кремом і красиво прикрасити.
Відео-рецепти бісквіта в мультиварці
У першому відео автор каналу “Мультиварка Рецепти в мультиварці Марини Петрушенко” готує бісквітне тісто так само, як і демонструє покроковий рецепт з фото – збиваючи окремо білки від жовтків. На початку відео автор дає багато корисних порад, що особливо згодяться для кулінарів-початківців.
Цей відео-рецепт дасть можливість спекти бісквіт в мультиварці не розділяючи жовтки та білки. Тому, не оминіть увагою і відео ютуб-каналу “Готуємо з Мариною Ломакою”.