Класичні французькі круасани без начинки

Класичні французькі круасани українські господині звично називають рогаликами. Французи таку випічку не начиняють нічим, хоча це, звичайно ж, не забороняється. Буде неабияк смачно, якщо наповнити круасани заварним кремом. Покроковий фоторецепт допоможе легко впоратися з усіма етапами приготування французької випічки.

Складники:

Як приготувати французькі круасани в домашніх умовах

Перед приготуванням, робочу поверхню необхідно притрусити невеликою кількістю муки. Взявши шматок листкового дріжджового тіста, його слід розгорнути в прямокутний пласт. Потім, уявно, тісто варто розділити на дві половини по ширині й зробити маленькі насічки. Після, поділити його начетверо (частини мають бути однаковими) й теж зробити насічки. Таким чином, вдасться розділити тісто на рівні шматки. Найкраще скористатися для цього ножем для піци, щоб не прим’яти краєчки тіста.

Французькі круасани без начинки

Далі, тісто слід розрізати рівними прямокутниками, а потім, кожен розрізати по діагоналі. У підсумку, вдасться отримати трикутники.

Французькі круасани без начинки

На широкій їх частині необхідно зробити невеличкий надріз і злегка розтягнути краї в боки (як на фото).

Французькі круасани без начинки

Тепер, не притискаючи тісто (щоб не зіпсувати форму випічки), з трикутничків потрібно сформувати круасани. Не варто забувати притрушувати робочу поверхню мукою, інакше тісто липнутиме до неї.

Французькі круасани без начинки

Готові круасани треба розмістити на папір, посипаний мукою, надати їм напівкруглої форми, накрити чистою серветкою та залишити «рости» на півгодини.

Французькі круасани без начинки

Змішавши жовток із молоком, ними слід змастити кожен круасан.

Французькі круасани без начинки

Пектися рогалики на французький манір повинні в завчасно розігрітій до 180 °C духовці, біля 13 хвилин.

Цього часу цілком вистачить, щоб зайнятися приготуванням сиропу. Гарячу воду необхідно змішати з цукром. Діставши круасани, їх, ще гарячими, потрібно змастити сиропом і залишити, після цього, остигати.

Французькі круасани без начинки

Листкові круасанчики мають симпатичний і апетитний вигляд. На фото добре видно кожен шар тіста.

Французькі круасани без начинки