Класичні французькі круасани українські господині звично називають рогаликами. Французи таку випічку не начиняють нічим, хоча це, звичайно ж, не забороняється. Буде неабияк смачно, якщо наповнити круасани заварним кремом. Покроковий фоторецепт допоможе легко впоратися з усіма етапами приготування французької випічки.
Інгредієнти: Борошно, Вода, Листкове дріжджове тісто, Молоко, Цукор, Яйце
Кухня: Французька кухня
Складники:
- пів порції листкового дріжджового тіста ;
- 200 грамів муки в/с;
- 1 жовток;
- 3 ст. л. молока;
- 50 мілілітрів води;
- 1 ст. л. цукрового піску.
Як приготувати французькі круасани в домашніх умовах
Перед приготуванням, робочу поверхню необхідно притрусити невеликою кількістю муки. Взявши шматок листкового дріжджового тіста, його слід розгорнути в прямокутний пласт. Потім, уявно, тісто варто розділити на дві половини по ширині й зробити маленькі насічки. Після, поділити його начетверо (частини мають бути однаковими) й теж зробити насічки. Таким чином, вдасться розділити тісто на рівні шматки. Найкраще скористатися для цього ножем для піци, щоб не прим’яти краєчки тіста.
Далі, тісто слід розрізати рівними прямокутниками, а потім, кожен розрізати по діагоналі. У підсумку, вдасться отримати трикутники.
На широкій їх частині необхідно зробити невеличкий надріз і злегка розтягнути краї в боки (як на фото).
Тепер, не притискаючи тісто (щоб не зіпсувати форму випічки), з трикутничків потрібно сформувати круасани. Не варто забувати притрушувати робочу поверхню мукою, інакше тісто липнутиме до неї.
Готові круасани треба розмістити на папір, посипаний мукою, надати їм напівкруглої форми, накрити чистою серветкою та залишити «рости» на півгодини.
Змішавши жовток із молоком, ними слід змастити кожен круасан.
Пектися рогалики на французький манір повинні в завчасно розігрітій до 180 °C духовці, біля 13 хвилин.
Цього часу цілком вистачить, щоб зайнятися приготуванням сиропу. Гарячу воду необхідно змішати з цукром. Діставши круасани, їх, ще гарячими, потрібно змастити сиропом і залишити, після цього, остигати.
Листкові круасанчики мають симпатичний і апетитний вигляд. На фото добре видно кожен шар тіста.