Класичне імбирне печиво з корицею та медом

Коли приходить холодний осінньо-зимовий період, всім хочеться сповна насолодитися домашнім затишком у колі рідних за чашкою гарячого чаю з ароматною та солодкою маминою випічкою. Саме для такої сімейної ідилії підходить класичне імбирне печиво з корицею та медом. Домашня випічка наповнює всі куточки оселі неперевершеним ароматом прянощів, а наступного ранку від смачного десерту не залишається жодної крихти. Перевірений і простий покроковий фоторецепт допоможе кожній господині порадувати своїх близьких смачним печивом з імбиром, медом і корицею.

Складники:

  • 100 грамів вершкового масла;
  • 1 яйце;
  • 200 грамів борошна;
  • 3 ч. л. меду;
  • 110 грамів цукру;
  • 1 ч. л. соди;
  • 2 ч. л. імбиру в меленому вигляді;
  • 2 ч. л. кориці в меленому вигляді.

Класичне печиво з медом, імбиром і корицею

Як зробити імбирне печиво в домашніх умовах

Насамперед, необхідно розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані мед і залишити його трохи остигнути.

Тим часом, в глибокій посудині слід розтерти вінчиком дуже м’яке вершкове масло з цукровим піском, для цього можна, навіть, скористатися міксером.

Класичне печиво з медом, імбиром і корицею

Потім, до солодкої масляної маси необхідно додати розтоплений і ледь охолоджений мед і яйце та збити все до утворення однорідної консистенції.

Класичне печиво з медом, імбиром і корицею

Після цього, до маси потрібно додати суміш борошна, спецій і соди. Сухі компоненти варто змішувати завчасно, щоб не було грудочок і щоб всі ці складники рівномірно розподілилися по тісту. Додавати їх варто невеликими порціями, постійно перемішуючи, спершу вінчиком або ложкою, а потім руками.

Після замішування, з імбирного тіста з медом для печива потрібно сформувати кулю й залишити її в холодильнику на 30-40 хвилин. Ця маніпуляція необхідна для того, щоб вершкове масло застигло, а саме тісто стало більш пластичним, тобто аби з ним було легше працювати.

Класичне печиво з медом, імбиром і корицею

Діставши тісто з холодильника, робочу поверхню (стіл чи спеціальну дошку) потрібно ледь притрусити мукою й розпочати розгортати його в пласт, а потім, видавлювати формочками печиво.

Класичне печиво з медом, імбиром і корицею

Цей етап дуже подобається дітлахам. Розгорнуте тісто не повинно бути дуже тонким, інакше печиво вийде сухим, оптимальна товщина 3-4 мм.

Класичне імбирне печиво з корицею і медом

Сформоване печиво потрібно розмістити на деку, яке попередньо варто змастити вершковим маслом. Пектися імбирне печиво повинно в розігрітій духовці протягом 7-10 хвилин. Цього часу вистачить для того, щоб воно приготувалося, якщо його перетримати в духовій шафі, то випічка вийде сухою та твердою.

Класичне імбирне печиво з корицею і медом

Сумніваючись, чи десерт точно готовий, можна проткнути його шпажкою, якщо печиво ламке та не липне до неї, його можна виймати.

Класичне печиво з медом, імбиром і корицею

Смачним, яскравим, ароматним, класичним печивом з імбиром, корицею та медом можна пригощати рідних. Такий варіант медово-імбирної випічки часто використовують, як ялинкову прикрасу або як подарунок (якщо пряник прикрасити різноколірною глазур’ю) колядникам.