Коли приходить холодний осінньо-зимовий період, всім хочеться сповна насолодитися домашнім затишком у колі рідних за чашкою гарячого чаю з ароматною та солодкою маминою випічкою. Саме для такої сімейної ідилії підходить класичне імбирне печиво з корицею та медом. Домашня випічка наповнює всі куточки оселі неперевершеним ароматом прянощів, а наступного ранку від смачного десерту не залишається жодної крихти. Перевірений і простий покроковий фоторецепт допоможе кожній господині порадувати своїх близьких смачним печивом з імбиром, медом і корицею.
Інгредієнти: Борошно, Вершкове масло, Імбир, Кориця (мелена), Мед, Сода, Цукор, Яйце
Складники:
- 100 грамів вершкового масла;
- 1 яйце;
- 200 грамів борошна;
- 3 ч. л. меду;
- 110 грамів цукру;
- 1 ч. л. соди;
- 2 ч. л. імбиру в меленому вигляді;
- 2 ч. л. кориці в меленому вигляді.
Як зробити імбирне печиво в домашніх умовах
Насамперед, необхідно розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані мед і залишити його трохи остигнути.
Тим часом, в глибокій посудині слід розтерти вінчиком дуже м’яке вершкове масло з цукровим піском, для цього можна, навіть, скористатися міксером.
Потім, до солодкої масляної маси необхідно додати розтоплений і ледь охолоджений мед і яйце та збити все до утворення однорідної консистенції.
Після цього, до маси потрібно додати суміш борошна, спецій і соди. Сухі компоненти варто змішувати завчасно, щоб не було грудочок і щоб всі ці складники рівномірно розподілилися по тісту. Додавати їх варто невеликими порціями, постійно перемішуючи, спершу вінчиком або ложкою, а потім руками.
Після замішування, з імбирного тіста з медом для печива потрібно сформувати кулю й залишити її в холодильнику на 30-40 хвилин. Ця маніпуляція необхідна для того, щоб вершкове масло застигло, а саме тісто стало більш пластичним, тобто аби з ним було легше працювати.
Діставши тісто з холодильника, робочу поверхню (стіл чи спеціальну дошку) потрібно ледь притрусити мукою й розпочати розгортати його в пласт, а потім, видавлювати формочками печиво.
Цей етап дуже подобається дітлахам. Розгорнуте тісто не повинно бути дуже тонким, інакше печиво вийде сухим, оптимальна товщина 3-4 мм.
Сформоване печиво потрібно розмістити на деку, яке попередньо варто змастити вершковим маслом. Пектися імбирне печиво повинно в розігрітій духовці протягом 7-10 хвилин. Цього часу вистачить для того, щоб воно приготувалося, якщо його перетримати в духовій шафі, то випічка вийде сухою та твердою.
Сумніваючись, чи десерт точно готовий, можна проткнути його шпажкою, якщо печиво ламке та не липне до неї, його можна виймати.
Смачним, яскравим, ароматним, класичним печивом з імбиром, корицею та медом можна пригощати рідних. Такий варіант медово-імбирної випічки часто використовують, як ялинкову прикрасу або як подарунок (якщо пряник прикрасити різноколірною глазур’ю) колядникам.