Дивуюся людьми, які байдужі до шоколаду. Вважаю, що його люблять всі, просто в різних “дозах”. Виключаючи тих, кому його не можна за медичними показниками. Чорний шоколад дуже популярний серед десертів і домашніх тістечок. Смачний класичний бісквітний шоколадний пиріг-торт Брауні з какао – один з таких десертів.Мій сьогоднішній пост про те, як зробити шоколадний Брауні в домашніх умовах. В оформленні та поясненні рецепта використані покроково зроблені фото, що дозволить вам готувати домашнє тістечко-кекс легко і просто.
Складові:
- 200 гр молока;
- 200 гр цукру;
- 200 гр рафінованої олії;
- 4 ст. ложки з гіркою какао;
- 2 яйця;
- 1 склянка борошна;
- 1 ч. ложка соди гашеного;
- ваніль.
Все, що вам потрібно – перед вами на фото.
Зауважу, що це рецепт простий, але з тривалим періодом дозрівання. Як то кажуть, готуємо “на завтра”. 😉
Як спекти Брауни з какао-порошком
Починаючи готувати, дістанемо дві чаші: одна основна – велика та містка, а друга може бути трохи меншою (десь на 300 мл).
Змішуємо молоко, цукор, рослинну олію і какао. Отриманий шоколадний коктейль розділити на дві чаші.
До основної чаші додати яйця, борошно з содою та ваніль. Збити рідке бісквітне тісто.
Форму для випікання краще застосувати прямокутну, не велику за площею. Від її розміру залежить висота тістечка і час його пропікання. Треба застелити дно пекарською бумагою і викласти готове шоколадне тісто. Випікатись кладемо до прогрітої до 180 градусів духовки.
Випікаємо шоколадний бісквіт, готовність перевіряємо зубочисткою.
Злегка остиглий корж слід залити шоколадною рідиною, що залишилася у малій чаші і розмістити в холодильник. Бажано, щоб це був час не менше ніж 12 годин.
Найзручніше спекти домашній Брауні ввечері і залишить для просочення на ніч.
Дістати просочений корж, нарізати середніми шматочками.
Смачний домашній шоколадний кекс-пиріг чи то торт без шоколаду готов до вживання.
При випіканні п’янкий аромат какао заповнює весь будинок. Зауважу, що такий корж брауни відмінно підійде для приготування шоколадного торта з додаванням ягід і сметанного (можна вершкового, масляного або заварного) крему.
Відео-рецепти Брауні без шоколаду
Перший відібраний нами відео-рецепт – шоколадний торт Брауні з горіхами. Такий смачний десерт автор, навіть, не покриває горячим шоколадом.
Другий відео-рецепт цікавий тим, що свій покритий шоколадною глазур’ю торт Брауні автор відправляє не в холодильник, як рекомендує покроковий рецепт з фото, а знову в духовку. Не дивлячись на таке протилежне приготування – виходить дуже смачно.
У цьому відео-рецепті автор замішує тісто не тільки на сухому какао, але і з розчинною кавою. При цьому, перш ніж ввести каву та какао в тісто, він їх заварює. Всі подробиці автор розкаже вам особисто.