Другий за популярністю новорічний салат – оселедець під шубою – давно став справжньою класикою. Сьогодні я пропоную господиням приготувати бюджетний варіант цієї страви. Кілька під шубою – це більш дешевий варіант, який стане не менш смачною альтернативою. Додавання солоної маленької рибки замість оселедця майже ніяк не впливає на смакові властивості салату, але знижує його вартість. Тож приступимо до приготування листкового салату з кількою. В якості інструкції пропоную всім докладний та покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Буряк, Картопля, Кілька, Майонез, Морква, Сіль, Цибуля
Інгредієнти:
- 100 гр солоної кільки;
- 2 картоплини;
- 1 морква;
- 1 буряк;
- 1 цибулина;
- майонез – за смаком.
Як приготувати шаровий салат кілька під шубою
Про всяк випадок нагадаю для кухарів-початківців, що для рибного салату необхідно заздалегідь відварити помиті коренеплоди. Варити їх треба не очищеними, в шкурці. В процесі варіння картоплю, моркву та буряк трохи присолюємо. Готовим коренеплодам даємо охолонути, після чого, очищуємо від шкірки.
Підготуємо кільку. В кожної рибинки видаляємо нутрощі, відрізаємо голову та хвіст, відокремлюємо м’ясо від хребта. Не зважаючи на дрібні розміри риби, робити це доволі просто.
Отримане філе кільки нарізаємо шматочками та викладаємо першим шаром салату. Для естетичної порційної подачі я використаю для формування салату металеву форму.
Далі черга овочів. Очищуємо та подрібнюємо цибулю. Викладаємо на рибний шар нарізку та змащуємо салат майонезом. Якщо готуєте у піст, то і майонез використайте пісний. Прості рецепти смачного домашнього майонезу знайдете за посиланням.
Наступним шаром викладаємо картоплю. Подрібнювати її будемо за допомогою тертки з великими отворами. Картоплю також покриваємо шаром майонезу.
Наступним шаром натираємо моркву та змащуємо її майонезом.
Останнім шаром викладаємо подрібнений буряк та знову порцію майонезу. Перед подачею можна кільку під шубою декорувати гілочкою зелені.
Рекомендується готовий шаровий салат з кількою перед вживанням витримати декілька годин в холодильнику.
Варто докласти мінімум зусиль на гідне оформлення салату і бюджетну кільку під шубою можна подавати навіть до святкового столу. За умови використання пісного майонезу такий салат можна включити до вегетаріанського меню чи подати в якості закуски до посту.
Пропоную переглянути і відео-рецепт – проста, бюджетна та смачна кілька під овочевою шубою.
Смачного!