Ароматні кекси з різноманітними начинками є популярними в усьому світі. Їх здужають приготувати не лише професійні кондитери, а й звичайні домогосподарки. Ванільні кекси з родзинками чи без них залишаються найулюбленішими на пострадянському просторі. Це проста та доступна випічка, яка припаде до смаку усім. Пропоную до вашої уваги легкий рецепт кексів на кефірі.
Слідуючи детальним вказівкам та фото в рецепті, ви зможете швидко засвоїти основи приготування цього десерту. Ваші гості будуть здивовані виразним смаком кексів з родзинками, спечених в силіконових формах.
Інгредієнти: Борошно, Ванільний цукор, Вершкове масло, Кефір, Родзинки, Розпушувач, Сіль, Цедра лимону, Цукор, Яйця
Нам знадобиться:
- 200 г борошна;
- 150 г цукру;
- 140 мл кефіру;
- 100 г вершкового масла;
- 80 г родзинок;
- 2 яйця;
- 2 ч.л. розпушувача;
- 1 ч.л. ванільного цукру;
- 1/3 ч.л. солі;
- цедра невеликого лимона.
Як спекти кекси на кефірі з родзинками в духовці
Передусім підготуємо родзинки: замочимо їх в гарячій воді на 20 хвилин. Далі просушимо сухофрукти за допомогою друшляка. Вершкове масло необхідно розтопити до стану рідини.
У глибокій посудині збиваємо яйця з цукром, ванільним цукром та сіллю до повного розчинення кристалів.
Потім додаємо кефір та охололе розтоплене вершкове масло. Перемішуємо. Наступним кроком є додавання в тісто підготовлених родзинок та цедри лимона.
Далі в окрему посудину просіюємо борошно та розпушувач. Додаємо його невеликими порціями в тісто та добре перемішуємо.
Маса повинна вийти густою.
Силіконові форми заповнюємо тістом на ¾ об’єму. Вони не потребують змащування маслом. У мене форми у вигляді ялинок та комашок.
Ставимо наші майбутні кекси в заздалегідь розігріту до 180-200°С духовку. Випікаємо 30-35 хвилин до золотистої скоринки. Перевірити готовність кексів можна вставивши в тісто зубочистку. Якщо вона виявилась сухою – значить кекси готові. Дістаємо їх із силіконових форм після охолодження при кімнатній температурі.
У нас вийшли неймовірно смачні та пухкі домашні кекси з родзинками. Процес їх приготування настільки легкий, що з ним упорається навіть дитина. Візьміть цей рецепт собі на замітку та частуйте рідних смачненьким.
Смачного!