У літній сезон достигає безліч ягід та фруктів. Пропоную використовувати їх для того, щоб урізноманітнити звичні страви. Приготуймо на кефірі смачні ягідні оладки з вишнею. За моїм простим рецептом з покроково зробленими фото, звичний десерт вабить своїм незвичайним смаком! Якщо ви любите поєднання солодкого та кислого смаків, то обов’язково повторіть цей рецепт в домашніх умовах.
Інгредієнти: Борошно, Ванілін, Вишня, Кефір, Олія рослинна, Сіль, Сода, Цукор, Яйце
Складові для тіста:
- 1 склянка кефіру;
- 1 щіпка солі;
- 1 яйце;
- 1,3 склянки борошна;
- 1 ч. л. соди;
- 1,5 ст. л. цукру;
- 2-3 ст. л. олії рослинної;
- 100-120 гр вишні;
- щіпка ваніліну.
Як зробити оладки з вишнею на кефірі
Починаючи приготування, беремо куряче яйце і збиваємо його з додаванням солі і цукру.
Потім, додаємо до яйця попередньо підігрітий в мікрохвильовці кефір. Перемішуємо. Додаємо соду. Кефір кислий, так що гасити її немає необхідності.
Додаємо в отриману суміш борошно (краще просіяне) і ванілін.
Гарненько перемішуємо тісто для оладок. Стежимо щоб не було грудочок.
Свіжу вишню миємо. Звільняємо від кісточок. Кладемо в друшляк, щоб сік стік.
Додаємо вишневі ягідки в тісто.
Ще разок тісто акуратно перемішуємо.
Випікаємо вишневі оладки на сковороді з додаванням рослинної олії. Вогонь при випічці використовуємо середній. Обжарюємо з двох боків до приємного світло-коричневого кольору. Як видно на фото, що, як і всі оладки на кефірі та соді, вони виходять достатньо пишні.
Викладаємо оладки з вишневою начинкою на плоску тарілку застелену серветками. Вони вберуть до себе зайвий жир. Незвичайний і смачний десерт готовий!
Як бачите, приготування сезонної смакоти не забирає багато часу. Подавайте оладки з вишнями як самостійну страву. Можна з медом або традиційно – зі сметаною!