Пропоную у вашу скарбничку ще один чудовий рецепт смачного кавово-шоколадного бісквіта. Скажу чесно – це мій улюблений. ? Він виходить у мене абсолютно завжди і ще жодного разу не підводив. Залежно від розмірів форми в якій випікається, цей кавовий бісквіт з какао і розчинною кавою можна використовувати як основу для смачних рулетів або нарізати на коржі для торта. У своєму рецепті з покроково зробленими фото, я детально розповім всі тонкощі приготування, щоб навіть у господинь-початківців цей шоколадно-кавовий бісквіт на розчинній каві та какао вийшов ідеальний – високий і повітряний.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Какао, Розчинна кава, Рослинна олія, Яйце
Складові для тіста:
- яйця курячі великі – 4 шт.;
- цукор – 120 гр;
- борошно пшеничне – 100 гр;
- какао – 20 гр;
- кава розчинна – 1 ст.л.;
- окріп – 2 ст.л.;
- олія рослинна рафінована – 3 ст.л.;
- розпушувач – ⅔ ч.л.
Як спекти шоколадно-кавовий бісквіт в домашніх умовах
Насамперед, підготуємо і відміряємо всі інгредієнти. Борошно, бажано, просіяти разом з какао і розпушувачем. Яйця розбиваємо до високої миски.
Висипаємо відразу весь цукор до яєць. Я дуже люблю цей бісквіт за те, що тут немає необхідності в додаткових маніпуляціях.
Беремося збивати міксером на середній швидкості. Обов’язково збиваємо більше 5 хвилин. Яєчна маса повинна стати густою, світлою і пишною. Як тільки вона перестане збільшуватися в об’ємі при збиванні – переходимо до наступного етапу.
Розчиняємо в окропі каву. Повинен вийти дуже міцний розчин.
Не припиняючи збивання, вливаємо кавовий розчин тонкою цівкою під вінчики. Збиваємо до повної однорідності. Маса стане повітряною та рідшою.
Тепер, вливаємо олію. Обов’язково беріть олію без запаху. Інакше, готовий бісквіт буде мати запах олії. Теперь, яєчна суміш при збиванні знову почне згущуватись – це ознака, що все йде за планом.
Вимикаємо міксер, він нам більше не потрібен. Тепер тільки ручна праця. ? Просіваємо зверху на збиті яйця, приблизно, третину просіяної заздалегідь борошняної суміші.
Перемішуємо максимально делікатно. Лопаткою зачерпуємо рухами від країв до центру і від дна миски до верху.
Ще за два прийоми вводимо залишки сухої суміші. Намагаємось досягти повної однорідності, але пам’ятаємо, що зайве перемішування йде тісту на шкоду. Тому, не захоплюємось занадто цим процессом. 🙂
Переливаємо готове бісквітне тісто в форму (бажано роз’ємну). Дно форми попередньо вистилає пергаментом для випічки, стінки не змащуємо.
Діаметр обраної форми залежить від бажаної висоти готової випічки. Чим вище потрібен бісквіт, тим меншою має бути форма. Оптимальний розмір форми 22-24 см.
Випікаємо бісквіт в духовці розігрітій до 180°C, приблизно, півгодини. Готовність можна перевірити зубочисткою – з добре випеченого тіста вона виходить сухою. Щоб бісквіт не осів, рекомендую перевернути форму вверх дном і залишити її так на решітці у вимкненій духовці з відкритими дверцятами.
Щоб витягти нашого красеня з форми, проводимо ножем уздовж її бортів і відкриваємо кільце.
Ось так виглядає розріз бісквіта. Він виходить пористим і повітряним.
Запропонований в рецепті шоколадно-кавовий бісквіт з какао і розчинною кавою ідеально поєднується з будь-якими видами крему і начинками. Якщо плануєте використовувати масляний або масляно-заварний крем, краще бісквіт трохи просочити.
На цей раз я, переклала свої коржі ніжним вершковим шоколадно-архісовим кремом та приготувала смачний домашній бісквітний шоколадно-кавовий торт. Натхнення вам та смачних солодких шедеврів. ?