Ароматні та пікантні кавові кекси з медом відносяться до варіанту швидкої і дуже смачної випічки. Десерт досить яскравий і не потребує солодкого доповнення у вигляді меренги або цукрової посипки. Медово-кавові кекси на кефірі відрізняються яскраво вираженим ароматом і дуже приємним смаком одночасно двох продуктів – кави і меду, а також, приємною вологою текстурою. Це відмінний варіант десерту на швидку руку, адже готуються кекси не тільки просто, але й дуже швидко. Покроково оформлений рецепт з фото спростить вам перше приготування цієї смачної випічки в домашніх умовах.
Інгредієнти: Борошно, Вершкове масло, Кефір, Мед, Розпушувач, Розчинна кава, Цукор, Яйця
Складові:
- масло вершкове – 150 гр;
- цукор – 150 гр;
- яйця – 2 шт.;
- мед – 2 ст.л.;
- кава розчинна – 3 ст.л.;
- кефір – 100 мл;
- борошно – 200 гр;
- розпушувач – 2 ч.л.
Як приготувати медово-кавові кекси на кефірі в духовці
Для початку, потрібно заздалегідь вийняти і залишити всі продукти в кухні для прогрівання до кімнатної температури. Це стосується масла, яєць і кефіру.
Першими потрібно з’єднати та гарненько розтерти в великій мисці масло та цукор. Якщо масло несолоне, потрібно додати дрібку солі.
Вбити яйця і ретельно перемішати масу.
Додати рідкий мед, всипати каву і влити кефір. Зверніть увагу, що кількість кави відміряємо ложками без гірки. Якщо кави додати більше, то випічка може гірчити.
Перемішати і додати борошно з розпушувачем. Ще раз гарненько перемішати і залишити кексове тісто на 5 хвилин. За цей час кава розтане і повністю розчиниться в тісті. Через вказаний час знову перемішати масу.
Тепер, залишається просто викласти готове тісто для кексів до невеликих силіконових формочек або ж залити в одну, але більшу форму для кексу. Смачно виходить в будь-якому варіанті запікання. Єдиний нюанс в тому, що великий кекс буде випікатися трохи довше. Далі, потрібно відправити форми в духовку. Температуру необхідно виставити на 180°С. Випікаються кекси не більше 25 хвилин – орієнтуватися потрібно на суху паличку і тріщини на поверхні кексів.
Таку готову ароматну домашню випічку рекомендую подавати з чаєм, теплим молоком або компотом, щоб не перебити кавовий смак випічки.
В якості начинки в медово-кавові кекси на кефірі можна ввести шоколадний крем або просто перед випіканням додати в тісто шматочок шоколаду.
Смачного! 🙂