Сьогоднішній пісний, але ситний і корисний гарнір з кускусу (або кус-кусу) стане хорошим доповненням для будь-якого меню. Каша кускус з грибами – страва дуже проста на перший погляд. Але вона здивує вас шикарною палітрою смаків – ароматом грибів, солодкістю і кислинкою соєвого соусу, ароматом трав і пряним присмаком спецій. Покроково оформлений рецепт з фото не тільки прискорить приготування, але і спростить процес створення чудового універсального пісного гарніру.
Інгредієнти: Вершкове масло, Зелена цибуля, Кускус, Печериці, Соєвий соус, Спеції, Цедра лимону, Цибуля
Складові страви:
- зелена цибуля – невеликий пучок;
- крупа кус-кус – 150 гр;
- цибуля – 1 шт.;
- масло вершкове – 35 гр;
- соєвий соус – 2 ст.л.;
- спеції – за смаком;
- цедра лимона – 5 гр;
- гриби печериці – 50 гр.
Як приготувати кускус з грибами
Починаючи готувати, спершу потрібно підготувати ароматну обжарку з грибочків. Для цього варто дрібно нарубати печериці та цибулю.
Обсмажити компоненти на суміші рослинної олії та вершкового масла.
Подрібнити зелену цибулю.
Додати зелень до грибів.
Промити крупу кускус і всипати до обсмажених компонентів. Додати склянку теплої води і тушкувати не більше п’яти хвилин. Варити до готовності кашу кус-кус можна просто на сковороді, але можна і в каструлі. Робіть так, як зручно.
Залишається ще присмачнити страву спеціями. Спершу додайте соєвий соус, а потім доведіть крупу до гармонійного смаку сіллю і спеціями. Тримайте на вогні ще півхвилини-хвилину, після чого, можно зняти з вогню.
Смачній грибній каші треба дати настоятися хоч пару хвилин, після чого, можемо подавати ароматне пісне блюдо до столу. Смачного!
Зазначу, що час приготування такої досконалої і вишуканої на смак та простої в створенні пісної другої страви всього 10 хвилин! Запропонований рецепт приготування стане ідеальним варіантом для створення універсального пісного гарніру на швидку руку.
При бажанні, гриби завжди можна доповнити морквою і/або іншими свіжими чи морожених овочами. При подачі на стіл блюдо з кус-куса можна красиво оформити в кільці або інший фігурної формі. Автор відео-рецепта покаже і підкаже як кускус з овочами приготувати та оформити красиво і правильно.
Знаючи, як вишукано і просто приготувати крупу кускус в домашніх умовах, ви можете швидко зварити не тільки страву, що стане в нагоді під час посту. Її можно використати як гарнір, доповнивши м’ясні або рибні закуски, свіжі або мариновані овочеві салати та інші страви з овочів. Подайте таку швидку другу страву на обід, вечерю або на святковий стіл – і ви не тільки заощадите час, але і здивуєте близьких і гостей.