Чудовий гарнір до тушкованої з овочами яловичини – поживна та корисна каша булгур. Хочу зазначити, що готувати окремо ці дві страви зовсім не обов’язково, якщо у вас є кухонна помічниця – мультиварка. З її допомогою можна швидко та просто приготувати одразу і гарнір, і м’ясо з овочами. Від цього, страва вийде набагато смачнішою. Як готується ситна каша булгур в мультиварці разом з яловичиною та овочами розповість мій покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Болгарський перець, Вода, Крупа булгур, Морква, Рослинна олія, Сіль, Томати, Цибуля, Яловичина
Для страви нам знадобиться наступний перелік продуктів:
- 300-500 гр м’яса (яловича вирізка або задня частина);
- 300 гр крупи булгур;
- 1 морквина;
- 1 ріпчаста цибулина;
- 2 томати;
- 1 болгарський перець;
- 50 гр рослинної олії;
- 600 мл води.
- 2 ч.л. солі.
Зміст
Як смачно приготувати в мультиварці булгур з овочами та м’ясом
Перед приготуванням страви необхідно ретельно промити крупу холодною водою, бажано декілька раз. Після цього, булгур заливаємо водою і відставляємо в сторону хвилин на 30-40.
Цей час використаємо для приготування тушкованого м’яса з овочами. Для цього шматок яловичини звільняємо від плівок та нарізаємо маленькими порційними шматочками.
Звільняємо цибулю від лушпиння, а моркву очищуємо від шкірки. В перцю вирізаємо плодоніжку та видаляємо зерна. Далі, всі овочі нарізаємо соломкою.
Для приготування страви рекомендую зняти шкірку з томатів. Для цього, робимо невеликий надріз навхрест і на 5 хвилин заливаємо томати окропом. Далі, обдаємо томати холодною водою та без зайвих зусиль відокремлюємо шкірку, потягнувши за краї надрізу.
Після цього, плоди нарізаємо тонкими скибочками.
Вмикаємо мультиварку в режим «смаження» та смажимо шматочки яловичини, приблизно, 10 хвилин. Періодично перемішуємо м’ясо силіконовою лопаткою.
Після цього, додаємо в чашу мультиварки підготовлені овочі, крім томатів. Обсмажуємо все разом ще близько 10 хвилин.
Наприкінці додаємо подрібнені томати та смажимо м’ясо з овочами ще 5 хвилин. На даному етапі можна присолити компоненти страви (я додаю 1 ч.л. солі).
Смажене м’ясо з овочами перекладаємо з мультиварки до окремого посуду.
За цей час замочена крупа вже добре набрякне, тому, приступимо до її приготування. Зливаємо воду та викладаємо булгур в мультиварку. Заливаємо водою, додаємо 1 ч.л. солі та готуємо кашу в режимі «тушкування» протягом 40 хвилин.
Коли в чаші вже майже не залишиться води, викладаємо назад в мультиварку підготовлене раніше м’ясо з овочами. Тушкуємо разом всі компоненти страви ще близько 10 хвилин, щоб крупа добре просочилася смаком та ароматом овочів та м’яса.
Приготована таким чином каша булгур виходить неймовірно ароматною та смачною.
Завдяки яловичині та овочам звичайна круп’яна каша набуває особливого аромату та стає неймовірно соковитою.
Булгур в мультиварці – відео-рецепти
Разом зі своїм рецептом пропоную і три рецепти з відео. З них дізнаєтесь про тир різні варіанти приготування пшеничної каши булгур в мультиварці.
Самий прости, можна сказати, базовий та дієтичний варіант – просто та воді з вершковим маслом. Автор ділиться як готувати булгур без замочування.
Наступний варіант приготування – з м’ясом, цибулею та морквою. Як і в нашому рецепті, виходить ситна та смачна каша з м’ясом.
І останній відео-рецепт, який хочу запропонувати – булгур з овочами. Ситно та корисно. Страва підійде як для тих хто постить, так і для тих, хто тримає дієту.
Приємного ввсім апетиту.