Карвінгом називають мистецтво художнього різблення на овочах та фруктах. Таким же способом прикрашають й шоколад та сир. Їстівні прикраси чудово виглядають на святковому столі.
Особисто я почала займатися карвінгом нещодавно. У мене базовий рівень, але я постійно вдосконалюю свої навички. Чому саме карвінг? Все дуже просто. Скоро Новий рік і мені дуже хочеться здивувати рідних по-справжньому казковим новорічним меню. Але я прихильниця красивої подачі на кожен день. Адже такі страви й око радують, і смакують краще.
Пропоную подивитися відео, де показані витвори, які виходять за допомогою цієї унікальної техніки.
Я постійно шукаю майстер-класи з карвінгу онлайн. Зовсім випадково я натрапила на сайт члена Національної академії Кухні Франції Michael Goursillaud. Серед його титулів є призер чемпіонату Європи 2010, а також Франції 2008. Крім цього у 2012 році він став віце-чемпіоном Франції. Його відео допомагають мені опанувати мистецтво карвінгу. І вам раджу пройти курс карвінгу для початківців: creasculptures.com
За бажанням, курс можна пройти у самого майстра. А можете й у мене трохи повчитися. Головне – терпіння, натхнення й спеціальні ножі для карвінгу. Як на фото нижче. І, побільше фруктів та овочів для практики 😊
Проте, з самого початку й гострого ножа вистачить. Або, якщо є, скальпелю.
Розпочнемо наше навчання карвінгу для початківців з ось цих уроків: