Картопляний салат з відвареної картоплі соломкою з ковбасою

Мабуть, кожна господиня має у своєму записнику кілька рецептів салатів з різними “підпільними” назвами, наприклад, “Люблять усі”, “Для гостей”, “Щоб поїсти”, “Виходить гарно” тощо. Варто взяти на замітку ще один смачний рецепт картопляного салату з відвареної картоплі, нарізаної соломкою з ковбасою.

Його можна назвати “Легко та ситно”. Тому що інгредієнти для нього не дорогі, а готується він досить просто. Покрокові фото допоможуть з легкістю рухатися від процесу до процесу.

Складники:

  • 5-6 середніх картоплин;
  • 3-4 морквини середнього розміру;
  • 1 цибулина;
  • 300 грамів ковбаси сирого копчення;
  • 1 баночка майонезу;
  • 50 грамів соняшникової олії;
  • сіль, чорний мелений перець.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Як приготувати картопляний салат соломкою

Сиру картоплину потрібно почистити та натерти на тертці для моркви по-корейськи.

Салат з картопляної соломкою і ковбасою

Моркву, також слід натерти соломкою, ковбасу нарізати соломинками, а цибулю кубиками, як на фото.

Картопляний салат з відвареної картоплі соломкою з ковбасою

Моркву з цибулею потрібно підсмажити на олії, додати чорний мелений перець і сіль до смаку.

Салат з картопляної соломкою і ковбасою

Картоплю необхідно промити під краном 1 раз, залити 2 літрами води, додати 2 столові ложки оцту, довести до кипіння та варити протягом 40 хвилин.

Салат з картопляної соломкою і ковбасою

Після того, як вона приготується, воду слід злити, картоплю остудити та додати до неї нарізану смужками ковбасу, майонез. Все перемішати.

Можна урізноманітнити рецепт, додавши в салат квашений огірок або маринований перець.

Салат з картопляної соломкою і ковбасою

Звичайно ж, тим, хто стежить за фігурою, калорійний картопляний салат їсти не варто. Але спробувати один раз ситну страву з неперевершеним смаком, мабуть, можна.