Білоруська кухня дуже славиться великою різноманітністю дерунів і оладок з картоплі та інших овочів. Сьогодні приготувала картопляні оладки з часником і морквою на сметані. У цьому рецепті обходимося без яєць, тому блюдо можна активно використовувати в період посту. Оладки виходять соковиті всередині і з дуже хрусткою скоринкою ззовні. Використовуючи покроково оформлений рецепт з фото можете приготувати млинці з картоплі і своїм домашнім. Нехай в повній мірі насолодяться ніжно хрусткою стравою, родом з Білорусі.
Інгредієнти: Борошно, Картопля, Морква, Олія рослинна, Перець чорний мелений, Сіль, Сметана, Часник
Для оладок нам знадобиться:
- 800 грам очищеної сирої картоплі;
- 400 грам очищеної сирої моркви;
- 4 зубчики часнику;
- 1,5 ч. ложки великої морської солі;
- 1/4 ч. ложки чорного перцю;
- 120 грам пшеничного борошна (в / с або 1 сорту);
- 150 мл рослинної олії для фритюру;
- 1 пакет (250 грам) 26% сметани.
Як зробити картопляні оладки з часником і морквою
Очищену картоплю, часник і морква подрібнюємо в кухонному комбайні, або натираємо на дрібну терку. Солимо і перчимо отримане тісто, потім, всипаємо борошно. Все змішуємо дерев’яною ложкою. Даємо тісту постояти, приблизно, 12-15 хвилин, щоб борошно добре з’єдналося з картопляним і морквяним соком.
Поки тісто відпочиває, розігріваємо в сковороді олію. Потім, викладаємо по одній повній ложці морквяно-картопляного тіста і обсмажуємо коржі з обох сторін.
З сковороди знімаємо оладки на блюдо покрите одноразовим рушником, для видалення залишків олії.
Поки морквяно-картопляні оладки не встигли охолонути, сервіруємо їх на тарілки, поливаємо сметаною і гайда всі до столу.
Ось такі апетитні, з часниковим ароматом, виходять морквяно-картопляні оладки.
Повинна зауважити, що картопляні оладки з часником і морквою дуже смачні і в охолодженому вигляді. Правда, хрустка скоринка вже зовсім зникне. ?