Картопляні ньокі з томатним соусом і цибулею

Картопляні ньокі з цибульним соусом – це дуже смачна й ситна страва. Вона має італійське походження та відмінно доповнює пісне меню. Картопляне тісто, приготоване за цим рецептом, можна використовувати й для інших страв. Тому дуже зручно, коли його шматочок є в морозилці. Розморозивши таке тісто, перед приготування пісних ньокі, варто лише додати до нього трохи борошна й можна з ним працювати. Картопляні ньокі в домашніх умовах з легкістю можуть з’явитися на кухні як молодої господині, так і досвідченої, тим більше, що покрокові фото, що супроводжують рецепт, стануть помічником у цій справі.

Складники:

Картопляне тісто:

  • 800 грамів не чищеної картоплі;
  • 1 ч. л. солі;
  • пів ч. л. меленого розмарину;
  • чверть ч. л. чорного меленого перцю;
  • чверть ч. л. меленого коріандру;
  • 500 грамів борошна (будь-якого виробника).

Цибулевий соус:

  • 2 великі ріпчасті цибулі;
  • 1 ст. л. томатного соусу;
  • 80 мілілітрів оливкової нерафінованої олії.

Як приготувати картопляні ньокі з цибульним соусом

Насамперед, необхідно замісити тісто з відвареної картоплі, що стане основою страви.

Як робити картопляне тісто

Зважаючи на те, що ньокі вийдуть дуже смачними, краще приготувати відразу подвійну порцію тіста (або, як уже говорилося, можна залишити його про запас в морозилці). Картоплю помити та відварити в мундирах. Потім, остудити холодною водою та зняти з неї шкірку.

Пісні картопляні ньокі з томатним соусом і цибулею

Картоплю слід перетворити в пюре, додати до нього спеції та перемішати все.

Пісні картопляні ньокі з томатним соусом і цибулею

Після цього, можна додавати борошно та замісити картопляне тісто. Якщо воно правильно приготоване, то повинно добре тримати форму й не липнути до рук. Кількість борошна варто регулювати самостійно, тому що в кожної господині різні сорти картоплі та муки.

Слід зауважити, що з такого картопляного тіста можна приготувати ще й картопляну запіканку.

Пісні картопляні ньокі з томатним соусом і цибулею

Як робити ньокі

Зробити ньокі дуже легко. Картопляне тісто потрібно розділити на порції. Для цього, з нього необхідно сформувати довгу ковбаску та нарізати на великі шматки. Потім, в центрі кожного, слід пальцем зробити поглиблення.

Пісні картопляні ньокі з томатним соусом і цибулею

Пісний соус для ньокі

Для приготування такого томатного соусу з цибулею, не треба бути великим кулінаром. Це дуже швидко та легко. Цибулю слід почистити та нарізати півкільцями. Потім, на розігрітій сковороді на олії її варто смажити до прозорого відтінку. Після, додати томатний соус, сіль, цукор і спеції та довести все до готовності.

цибулевий соус

Як варити ньокі

Спочатку, варто скип’ятити воду. Її треба посолити та вкинути в неї лавровий лист. За цей час, можна встигнути приготувати томатний соус. Як тільки вода закипить, в неї слід опустити картопляні ньокі, обережно перемішати шумівкою, щоб не прилипли до дна й не склеїлися між собою. Після того, як спливуть, вони готові. З допомогою шумівки їх можна виймати на тарілку.

Пісні картопляні ньокі з томатним соусом і цибулею

Викладаючи, кожен шар потрібно поливати цибульним соусом.

Пісні картопляні ньокі з томатним соусом і цибулею

Подавати на стіл картопляні ньокі необхідно в гарячому вигляді. Ця незвичайна пісна страва неймовірно смачна й сподобається кожному.