Картопляні деруни – елементарна та смачна страва, яка подобається всім. Тому пропонуємо простий рецепт приготування дерунів з зеленню.
Інгредієнти: Борошно, Картопля, Кріп, Перець чорний мелений, Рослинна олія, Сіль, Яйце
Вам треба взяти наступні інгредієнти:
- 2-3 картоплини;
- 1 яйце;
- 2 столові ложки борошна (набирайте з гіркою);
- 3-4 гілочки свіжого кропу;
- 3 дрібки солі;
- 1 дрібку чорного чи червоного меленого перцю;
- 50 мілілітрів олії.
Як приготувати деруни з картоплі
Спочатку візьміть та натріть картоплю на крупну тертку чи подрібніть комбайном. Насадку для цього також треба обирати з великими отворами.
Додайте до картоплі яйце і борошно.
Тепер дрібно поріжте кріп, додайте до суміші його та насипте спеції.
Добре перемішайте це картопляне тісто для дерунів.
Далі розігрійте на пательні олію, викладіть ложкою деруни і смажте з обох сторін до золотистого кольору.
Викладіть деруни спочатку на паперові рушники, аби вони ввібрали олію. А потім можете перекладати на тарілку для подачі страви.
Деруни чудово смакують зі сметаною. Куштуйте та насолоджуйтеся!