Картопляні деруни з сиром і зеленню - оригінально та смачно

Картопляні деруни з сиром і зеленню – оригінально та смачно

Любителям картопляних оладок, приготовлених із сирої картоплі (драники, деруни, кремзлики), пропонуємо не класичний але смачний та доступний рецепт приготування подібної страви на сковороді. За нашим кулінарним задумом ми в готове тісто з подрібненої картоплі додатково додамо ще натертий сир і посічену зелень. Смак традиційної картопляної випічки помітно зміниться. Спробуйте і ви вдома зробити такі ж смачні деруни з сиром і зеленню. Для першого приготування вам, безсумнівно, стане в нагоді мій покроково оформлений рецепт з фото.

Складові:

  • картопляні бульби – від 3-х шт.;
  • яйце (куряче, стандартне) – 1 шт.;
  • любий сир твердих сортів – 80 гр;
  • будь-яка свіжа зелень – 0,5 пучка;
  • борошно – 2 або 3 ст. ложки;
  • сіль і бажані спеції – на розсуд;
  • олія соняшникова – 40 мл.

Як приготувати деруни з сиром і зеленню

Приготування страви починається класично. ? Промиємо від забруднень картопляні плоди. Зручним способом очистимо їх, а потім, подрібнимо на крупній терці.

Деруни картопляні з сиром і зеленню

Таким же способом подрібнення скористаємося і для твердого сиру. Сирну стружку викладаємо до подрібнених коренеплодів.

Деруни картопляні з сиром і зеленню

Промиту заздалегідь і обсушену зелень (ми використовували укропчик і петрушку з грядки) просто дрібно наріжемо на кухонній дошці. Переправляємо зелену нарізку в миску до решти інгредієнтів.

Картопляні деруни з сиром і зеленню

До подрібнених продуктів додаємо яйце, борошно і бажані спеції (сіль – обов’язково, а ще ми взяли мелений перець). Добре вимішуємо і на цьому просте картопляне тісто для дерунів готове до смаження на сковороді.

Картопляні деруни з сиром і зеленню

Суповою ложкою формуємо оладки прямо на сковороді і обсмажуємо на оптимально прогрітій рослинній олії. Смажимо наші картопляні деруни до красивої рум’яно-засмаженої скоринки з кожного боку.

Картопляні деруни з сиром і зеленню

Готову страву подаємо їдокам з улюбленими соусами або зі сметанкою.

Картопляні деруни з сиром і зеленню

Підійдуть до страви, також, мариновані або свіжі овочі та овочеві салати. В залежності від сезону – свіжі чи консервовані на зиму. Всім приємного перекусу!