Любителям картопляних оладок, приготовлених із сирої картоплі (драники, деруни, кремзлики), пропонуємо не класичний але смачний та доступний рецепт приготування подібної страви на сковороді. За нашим кулінарним задумом ми в готове тісто з подрібненої картоплі додатково додамо ще натертий сир і посічену зелень. Смак традиційної картопляної випічки помітно зміниться. Спробуйте і ви вдома зробити такі ж смачні деруни з сиром і зеленню. Для першого приготування вам, безсумнівно, стане в нагоді мій покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Борошно, Зелень, Картопля, Олія рослинна, Сир, Сіль, Яйце
Складові:
- картопляні бульби – від 3-х шт.;
- яйце (куряче, стандартне) – 1 шт.;
- любий сир твердих сортів – 80 гр;
- будь-яка свіжа зелень – 0,5 пучка;
- борошно – 2 або 3 ст. ложки;
- сіль і бажані спеції – на розсуд;
- олія соняшникова – 40 мл.
Як приготувати деруни з сиром і зеленню
Приготування страви починається класично. ? Промиємо від забруднень картопляні плоди. Зручним способом очистимо їх, а потім, подрібнимо на крупній терці.
Таким же способом подрібнення скористаємося і для твердого сиру. Сирну стружку викладаємо до подрібнених коренеплодів.
Промиту заздалегідь і обсушену зелень (ми використовували укропчик і петрушку з грядки) просто дрібно наріжемо на кухонній дошці. Переправляємо зелену нарізку в миску до решти інгредієнтів.
До подрібнених продуктів додаємо яйце, борошно і бажані спеції (сіль – обов’язково, а ще ми взяли мелений перець). Добре вимішуємо і на цьому просте картопляне тісто для дерунів готове до смаження на сковороді.
Суповою ложкою формуємо оладки прямо на сковороді і обсмажуємо на оптимально прогрітій рослинній олії. Смажимо наші картопляні деруни до красивої рум’яно-засмаженої скоринки з кожного боку.
Готову страву подаємо їдокам з улюбленими соусами або зі сметанкою.
Підійдуть до страви, також, мариновані або свіжі овочі та овочеві салати. В залежності від сезону – свіжі чи консервовані на зиму. Всім приємного перекусу!