Картопляні биточки з сиром - простий і смачний гарнір

Картопляні биточки з сиром – простий і смачний гарнір

Любителі страв з картоплі знають безліч рецептів з її використанням. Даний інгредієнт чудово поєднується в стравах дуже з багатьма продуктами. Ось і в нашому рецепті відварну картоплю спочатку перетворюють в пюре, потім, доповнюють сиром, а з отриманої маси вже робляться апетитні і смачні котлетки чи то биточки, які чудово урізноманітнюють повсякденне меню. Подробиці, як зробити картопляні биточки з сиром смачно та правильно, демонструє покроково оформлений рецепт з фото.

Складові:

  • картопляні бульби відварені в мундирі – 2-3 шт.;
  • сир – 70 гр;
  • яйце сире – 1 шт.;
  • борошно – пару супових ложок;
  • сіль і перець мелений – за смаком;
  • панірувальні сухарі – 3 ст. ложки;
  • зелень – за смаком;
  • олія для смаження.

Як приготувати картопляні биточки з сиром

Приготування починаємо з того, що відварюємо вибрані бульби картоплі в мундирі, очищаємо від шкірки і перекладаємо в миску. Нам потрібно добре розім’яти їх звичайною виделкою. Є й інший варіант подрібнення. Можна натерти відварені бульби на тертці.

Картопляні битки з сиром

Твердий сир теж потрібно подрібнити. Скористаємося для цього дрібною теркою. Отриману сирну стружку поміщаємо до картопляного пюре.

Картопляні битки з сиром

До вже наявних двох інгредієнтів додаємо яйце.

Картопляні битки з сиром

Підсипає невелику кількість борошна.

Картопляні битки з сиром

Якщо є можливість, то можна додати і будь-яку свіжу зелень. Її спочатку промиваємо, обсушуємо, а потім нарізаємо дрібно. Додаємо нарізку із зелені в миску.

Картопляні битки з сиром

Присмачуємо спеціями. У нас сьогодні це тільки сіль і перчик мелений.

Картопляні битки з сиром

Добре перемішуємо. Нам потрібно щоб вийшла досить однорідна маса – основа для формування простих і смачних сирно-картопляних биточків.

Картопляні битки з сиром

З картопляного тіста ліпимо щось схоже на котлети, але видовженої форми. Коли всі заготовки готові, в тарілці з паніруванням обвалюють їх.

Картопляні битки з сиром

Залишається просто просто обсмажити зроблені заготовки на сковороді в розігрітій олії.

Картопляні битки з сиром

Смажити потрібно на середньому вогні до красивого рум’яного кольору. Коли одна сторона зарум’яниться, перевертаємо і чекаємо аналогічного ефекту і на іншій стороні. 🙂

Картопляні битки з сиром

Готові картопляні биточки з сиром, знявши зі сковороди, на пару хвилин викладаємо на паперові рушники або серветки. Швидко видаливши зайвий жир, перекладаємо на тарілки і подаємо на стіл. До них добре підійдуть як рибні, так і м’ясні закуски, а також, мариновані чи свіжі овочі та овочеві салати. Приємного вам перекусу!

Приготуйте також і  смачні картопляні битки з шинкою і сиром. Вони виходять зверху хрусткими, а всередині м’якими, дуже ніжними і дуже смачними.