Любителі страв з картоплі знають безліч рецептів з її використанням. Даний інгредієнт чудово поєднується в стравах дуже з багатьма продуктами. Ось і в нашому рецепті відварну картоплю спочатку перетворюють в пюре, потім, доповнюють сиром, а з отриманої маси вже робляться апетитні і смачні котлетки чи то биточки, які чудово урізноманітнюють повсякденне меню. Подробиці, як зробити картопляні биточки з сиром смачно та правильно, демонструє покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Зелень петрушки, Картопля, Панірувальні сухарі, Перець чорний мелений, Рослинна олія, Сир, Сіль, Яйце
Складові:
- картопляні бульби відварені в мундирі – 2-3 шт.;
- сир – 70 гр;
- яйце сире – 1 шт.;
- борошно – пару супових ложок;
- сіль і перець мелений – за смаком;
- панірувальні сухарі – 3 ст. ложки;
- зелень – за смаком;
- олія для смаження.
Як приготувати картопляні биточки з сиром
Приготування починаємо з того, що відварюємо вибрані бульби картоплі в мундирі, очищаємо від шкірки і перекладаємо в миску. Нам потрібно добре розім’яти їх звичайною виделкою. Є й інший варіант подрібнення. Можна натерти відварені бульби на тертці.
Твердий сир теж потрібно подрібнити. Скористаємося для цього дрібною теркою. Отриману сирну стружку поміщаємо до картопляного пюре.
До вже наявних двох інгредієнтів додаємо яйце.
Підсипає невелику кількість борошна.
Якщо є можливість, то можна додати і будь-яку свіжу зелень. Її спочатку промиваємо, обсушуємо, а потім нарізаємо дрібно. Додаємо нарізку із зелені в миску.
Присмачуємо спеціями. У нас сьогодні це тільки сіль і перчик мелений.
Добре перемішуємо. Нам потрібно щоб вийшла досить однорідна маса – основа для формування простих і смачних сирно-картопляних биточків.
З картопляного тіста ліпимо щось схоже на котлети, але видовженої форми. Коли всі заготовки готові, в тарілці з паніруванням обвалюють їх.
Залишається просто просто обсмажити зроблені заготовки на сковороді в розігрітій олії.
Смажити потрібно на середньому вогні до красивого рум’яного кольору. Коли одна сторона зарум’яниться, перевертаємо і чекаємо аналогічного ефекту і на іншій стороні. 🙂
Готові картопляні биточки з сиром, знявши зі сковороди, на пару хвилин викладаємо на паперові рушники або серветки. Швидко видаливши зайвий жир, перекладаємо на тарілки і подаємо на стіл. До них добре підійдуть як рибні, так і м’ясні закуски, а також, мариновані чи свіжі овочі та овочеві салати. Приємного вам перекусу!
Приготуйте також і смачні картопляні битки з шинкою і сиром. Вони виходять зверху хрусткими, а всередині м’якими, дуже ніжними і дуже смачними.