Ароматне картопляне пюре з селерою і цибулею – це оригінальна страва з картоплі, яка не тільки проста в приготуванні, але і неймовірно смачна. Виявляється, що зі звичних і доступних компонентів можна створити оригінальний і неймовірно смачний гарнір – пряний, ароматний, з тонкою ноткою вершкового масла і зелені. Подайте таке блюдо до запеченого чи смаженого м’яса, маринованої риби. Додайте нарізку з овочів – і ваші гості, точно, будуть в захваті! Покроково оформлений рецепт з фото полегшить створення незвичного картопляного гарніру і допоможе приготувати максимально смачну страву всього за півгодини.
Інгредієнти: Вершкове масло, Зелень кропу, Картопля, Корінь селери, Олія рослинна, Сіль, Сметана, Спеції
Складові:
- кріп – невеликий пучок;
- цибуля – 1/2 шт.;
- селера коренева – 75 гр;
- спеції – за смаком;
- вершкове масло – 25 гр;
- картопля – 500 гр;
- сіль;
- рослинна олія – 5 гр.
Як приготувати картопляне пюре з селерою і смаженою цибулею
Починаючи приготування, відібрані коренеплоди потрібно вимити і очистити, крупно нарізати, залити водою і відправити варитися до повної м’якості.
Тим часом, ми встигнемо для обсмажування нарубати кубиком цибулю і смужками селеру.
Розтопити на сковорідці шматочок вершкового масла, додати трохи рослинної олії. Це потрібно не тільки для поліпшення смаку, але і для того, щоб овочі не підгоріли.
Обсмажити цибулю до прозорості.
Всипати селеру і готувати до м’якості кореня.
Додати подрібнений кріп і зняти підготовлені овочі з вогню.
Звичним для вас способом перетворити відварену картоплю у пюре. Не забудьте спершу злити відвар. 🙂
Додати жирну, бажано домашню, сметану і гарненько перемішати.
Всипати обсмажений з цибулею корень селери і спеції. Довести пюре до гармонійного смаку за допомогою солі і гарненько перемішати.
Подавати ароматний гарнір з картоплі до м’яса, рибних чи грибних страв із свіжими або маринованими овочевими салатами. Дуже гармонійно така картопля-пюре з селерою і цибулею поєднується з салатами із руколи та іншою свіжою зеленню.
Таке картопляне пюре досить ніжне, має тонкий пікантний післясмак і цікаву пряну нотку. Смачного!