Картопляне пюре з селерою і смаженою цибулею - смачний і ароматний гарнір

Картопляне пюре з селерою і смаженою цибулею – смачний і ароматний гарнір

Ароматне картопляне пюре з селерою і цибулею – це оригінальна страва з картоплі, яка не тільки проста в приготуванні, але і неймовірно смачна. Виявляється, що зі звичних і доступних компонентів можна створити оригінальний і неймовірно смачний гарнір – пряний, ароматний, з тонкою ноткою вершкового масла і зелені. Подайте таке блюдо до запеченого чи смаженого м’яса, маринованої риби. Додайте нарізку з овочів – і ваші гості, точно, будуть в захваті! Покроково оформлений рецепт з фото полегшить створення незвичного картопляного гарніру і допоможе приготувати максимально смачну страву всього за півгодини.

Складові:

Картопля-пюре з селерою і цибулею

  • кріп – невеликий пучок;
  • цибуля – 1/2 шт.;
  • селера коренева – 75 гр;
  • спеції – за смаком;
  • вершкове масло – 25 гр;
  • картопля – 500 гр;
  • сіль;
  • рослинна олія – 5 гр.

Як приготувати картопляне пюре з селерою і смаженою цибулею

Починаючи приготування, відібрані коренеплоди потрібно вимити і очистити, крупно нарізати, залити водою і відправити варитися до повної м’якості.

Картопля-пюре з селерою і цибулею

Тим часом, ми встигнемо для обсмажування нарубати кубиком цибулю і смужками селеру.

Картопля-пюре з селерою і цибулею

Розтопити на сковорідці шматочок вершкового масла, додати трохи рослинної олії. Це потрібно не тільки для поліпшення смаку, але і для того, щоб овочі не підгоріли.

Картопля-пюре з селерою і цибулею

Обсмажити цибулю до прозорості.

Картопля-пюре з селерою і цибулею

Всипати селеру і готувати до м’якості кореня.

Картопляне пюре з селерою і смаженою цибулею - смачний і оригінальний гарнір

Додати подрібнений кріп і зняти підготовлені овочі з вогню.

Картопляне пюре з селерою і смаженою цибулею - смачний і оригінальний гарнір

Звичним для вас способом перетворити відварену картоплю у пюре. Не забудьте спершу злити відвар. 🙂

Картопляне пюре з селерою і смаженою цибулею - смачний і оригінальний гарнір

Додати жирну, бажано домашню, сметану і гарненько перемішати.

Картопляне пюре з селерою і смаженою цибулею - смачний і оригінальний гарнір

Всипати обсмажений з цибулею корень селери і спеції. Довести пюре до гармонійного смаку за допомогою солі і гарненько перемішати.

Картопляне пюре з селерою і смаженою цибулею - смачний і оригінальний гарнір

Подавати ароматний гарнір з картоплі до м’яса, рибних чи грибних страв із свіжими або маринованими овочевими салатами. Дуже гармонійно така картопля-пюре з селерою і цибулею поєднується з салатами із руколи та іншою свіжою зеленню.

Картопляне пюре з селерою і смаженою цибулею - смачний і ароматний гарнір

Таке картопляне пюре досить ніжне, має тонкий пікантний післясмак і цікаву пряну нотку. Смачного!