Картопляне пюре на курячому бульйоні

Картопляне пюре на курячому бульйоні

Смачний апетитний гарнір – невід’ємна складова будь-якого меню. Багато хто любить гарнір з картоплі. Хтось вважає за краще її смажити, хтось запікати, а багатьом подобається легке і ніжне пюре з картоплі. Приготувати його в домашніх умовах можна по-різному. У нашому рецепті ми зробили його з використанням готового курячого бульйону. Виходить таке картопляне пюре на курячому бульйоні і ситним, і смачним. Покроково оформлений рецепт з фото демонструє приготування такого різновиду картопляного гарніру.

Інгредієнти:

  • бульби картоплі (середні) – від 4 шт.;
  • курячий бульйон – 500 мл;
  • масло вершкове 35 гр;
  • сіль – скільки буде потрібно за смаком.

Як приготувати пюре з картоплі на курячому бульйоні

Для початку, підготуємо коренеплоди. Бульби промиваємо від забруднень під водою, очищуємо від шкірки кращим для себе способом і ще раз миємо.

Рекомендується бульби перед складанням в каструлю розрізати на дві половинки. Перекладаємо велику нарізку з картоплі в підходящу за обсягом каструлю.

У нас курячий бульйон готовий. Він може залишитись, наприклад, після варіння курки для салату. Тому, відразу заливаємо їм картоплю в каструлі. Якщо є необхідність, присолюємо вміст каструлі.

Варимо картопельку до готовності. Частина бульйону переливаємо в чашку, трохи залишаємо в каструлі.

Додаємо до відварної картоплі шматочок вершкового масла.

Починаємо картоплю товкти, доливаючи, якщо потрібно, ще бульйону в процесі подрібнення.

Апетитне і ситне картопляне пюре на курячому бульйоні готово! Пригощаємося на здоров’я!

Про те, як приготувати смачне пюре з картоплі, як його готувати правильно, легко і просто дізнайтеся з відео-рецепта Ольги Матвій: Секрети приготування смачного пюре дома.

Приємного апетиту всім! Нехай ваш картопляний гарнір завжди буде найсмачніший!