Картопляну бабку по-білоруськи готую дуже часто з декількох причин. По-перше, коли хочу здивувати своїх друзів з ближнього і далекого зарубіжжя чудовим національним блюдом. По-друге, страву легко готувати і, поки бабка з картоплею та ковбасками запікається, є час поспілкуватися з друзями, а потім насолоджуватися запашною, гарячою та дуже смачною білоруською бабкою з соковитими ковбасками. Покроково оформлений рецепт з фото докладно демонструє приготування.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Картопля, Ковбаски, Перець чорний мелений, Сіль, Сметана, Цибуля, Чебрець, Яйце
Кухня: Білоруська кухня
Нам знадобиться для тіста:
- 850 гр. очищеної картоплі;
- 70 гр. 26% сметани;
- 1 велике куряче яйце (Д-0);
- 1,5 ч. л. великої морської солі;
- 0,5 ч. л. кмину;
- 0,5 ч. л. меленого чорного перцю;
- 150 гр. пшеничного борошна екстра або в/с;
- 1 цибулина шалот;
- 3 ковбаски по-домашньому;
- сметана для топінгу.
Як приготувати картопляну бабку в духовці по-білоруськи
Дуже дрібно нарізаємо цибулину шалот, висипаємо у глибоку миску, додаємо усі сухі приправи та добре перемішуємо. Потім у миску додаємо сиру картоплю, натерту на терці для дерунів або на кухонному комбайні. Гарненько перемішуємо спеції, цибулю та потерту картоплю, добавляємо сметану, збовтане яйце та борошно. Все перемішуємо до однорідності тіста. Потрібно зачекати, щоб тісто настоялося, тим часом нарізаємо домашні ковбаски на невеликі шматочки.
Форму для запікання (скляну або металеву) добре змащуємо вершковим маслом і виливаємо на дно половину тіста, а зверху на нього кладемо шматочки ковбасок.
Накриваємо ковбаски тістом, що залишилося.
Далі ставимо форму з бабкою в духовку, розігріту до 160 градусів на 1,5 години. Протягом цього часу картопляна бабка з ковбасками повністю пропечеться, матиме хрустку рум’яну скоринку та соковиті духмяні ковбаски всередині.
Поки страва ще гаряча, розрізаємо її на порції та викладаємо на тарілки по два шматочки.
Ароматна картопляна бабка по-білоруськи зазвичай презентується до столу з сметанним топінгом. А прихильники гострого можуть доповнити запіканку кетчупом та гірчицею.