Картопля запечена з сиром пармезан і бринзою

Картопля, запечена з сиром в духовці – це дуже смачна і гарна страва  італійської кухні. Завдяки поєднанню різних смаків сиру, а також картоплі, їжа виходить ароматною, ніжною та соковитою.

Для приготування необхідно взяти наступні інгредієнти:

  • 1 кілограм картоплі;
  • 300 грамів сиру Пармезан;
  • 300 грамів сиру бринзи;
  • 400 мілілітрів молока 3,6%;
  • 1 цибулину середнього розміру;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 помідор + петрушка;
  • 4 чайних ложки 30% сметани;
  • 90 грамів моцарели;
  • 4 чайних ложки оливкового майонезу;
  • 1 пучок кропу;
  • ½ чайної ложки приправи для картоплі;
  • 1,5 чайної ложки солі;
  • дрібку меленого перцю.

Як запекти картоплю з сиром у духовці шарами

Приготування страви треба починати з відварювання картоплі.  Почистіть картоплини, залийте водою, додайте сіль і два зубчики часнику та поставте варитися. Тим часом дрібно наріжте цибулю, пасеруйте її на вершковому маслі, а також окремо підігрійте молоко. Коли цибуля буде готова – влийте до неї молоко та зразу ж зніміть пательню з вогню.

Молоко з цибулею для пюре

Далі необхідно підготувати сири для начинки.

Подрібніть гілочку  кропу, натріть бринзу на тертці, з’єднайте, додайте 2 чайних ложки майонезу та перемішайте.

Далі візьміть половину пармезану, теж натріть на дрібній тертці, додайте часник, який ви витиснули через прес, перемішайте з 2 чайними ложками майонезу. Перемішуйте начинки дуже інтенсивно, щоб всі інгредієнти добре поєдналися.

Сирні начинки

Лишилося зібрати запіканку. Для цього спочатку зварену картоплю треба відкинути на друшляк, а потім повернути в каструлю і залити молоком з цибулею. Далі додайте другу половину натертого пармезану та зробіть з суміші пюре. Для цього можна використати блендер або звичайний товкач для картоплі.

Тепер ввімкніть духовку, щоб вона розігрівалася до 200 градусів за Цельсієм, та можете починати формувати запіканку. Для цього візьміть кондитерське кільце, пергамент та стійку форму (наприклад деко), де ви будете запікати страву. Закрийте форму пергаментом, зверху поставте кільце  і викладіть на його дно 2 столові ложки пюре, добре розподіліть, далі 1 столову ложку бринзи, потім знову пюре, далі пармезан і знову пюре. Завжди кладіть пюре по 2 столових ложки, а начинки – по одній.

Потім поставте наступне кільце і повторіть ті ж самі дії. Робіть так, аж доки у вас не закінчаться інгредієнти. Далі приберіть все в холодильник на 20 хвилин.

Перед запіканням обережно зніміть кільця і поставте в розпечену духовку на 5-7 хвилин.

Листковий картопля запечена з сиром пармезан і бринзою

Під час запікання слідкуйте, щоб сир не витік, а верх добре зарум’янився. Коли такі гарні запіканки приготуються, покладіть їх на тарілки, зверху прикрасьте моцарелою і помідором, а поруч покладіть ложку сметани.

Листковий картопля запечена з сиром пармезан і бринзою

За бажанням, можна трохи побризкати оливковою олією помідори з моцарелою.

Ось і все, ваша смачна листкова картопля з чудовою  сирною начинкою готова. Можете подавати до столу цю смакоту.