гарнірКартоплю, напевно, сміливо можна вважати одним з найпоширеніших продуктів у всіх країнах світу. З неї можна приготувати безліч страв. Але, насамперед, це найвідоміший у світі гарнір. Усі знають про картопляне пюре, смажену або відварену картоплю шматочками. Але, найкорисніше буде, якщо її запекти.
Інгредієнти: Картопля, Рослинна олія, Сіль, Спеції, Часник
Такий спосіб приготування дозволяє зберегти в картоплі максимальну кількість корисних речовин і не втратити велику кількість крохмалю, що відбувається, наприклад, при варінні. Через це ця страва вважається дієтичною. У цій статті йтиметься про дуже простий і, водночас, смачний рецепт картоплі, запеченої у духовці.
Складники:
- кілограм картоплі;
- 3-4 зубці часнику;
- 30 грамів рослинної олії;
- сіль і спеції за смаком.
Як запекти картоплю в духовці часточками
Щонайперше, картоплю потрібно почистити, старанно помити та нарізати на часточки.
Додати до них сіль і спеції за смаком. Дуже вдалим вибором буде Адигейська сіль. Вона вдало поєднана з травами, які ідеально підходять, як до картоплі, так і до багатьох інших страв.
Потім, необхідно додати видавлений через прес часник і рослинну (оливкову, кукурудзяну чи соняшникову) олію, ретельно перемішати все та викласти на деко.
Після цього, картоплю слід відправити в розігріту духовку, десь, на 1 годину. Коли пройде 40 хвилин, варто перевірити її готовність. Точний час вказати важко, тому що кожна духовка має свої особливості. Головне, не пересушити картоплю.
Смачною, рум’яною, з ніжним часниковим ароматом, запеченою в духовці часточками картоплею можна пригощати рідних чи гостей. Дуже вдалим поєднанням із такою стравою буде рибний або м’ясний стейк і салат зі свіжих або маринованих овочів. Якщо піст, то можна зробити томатний, сирний або грибний соус і їсти картоплю як повноцінну самостійну другу страву.