Запропонована сьогодні до приготування запечена в рукаві картопля з медом і гірчицею стане пікантним і смачним гарніром, який доповнить багато м’ясних та рибних страв. Зауважу, що це пісний рецепт, тому господині можуть використовувати його і під час посту. Запечена картопля виходить м’якою, золотистою, ароматною і радує цілим букетом смакових нюансів: від легкої пікантності та гостроти до дуже слабо вираженої солодкої нотки. Спробуйте приготувати такий ароматний, оригінальний та смачний пісний картопляний гарнір і ви. У цьому допоможе вам мій покроково оформлений рецепт з фото. Результат приємно здивує не тільки чудовим смаком, але і легкістю приготування та апетитною подачею!
Інгредієнти: Гірчиця, Картопля, Мед, Олія рослинна, Сіль, Спеції, Цибуля
Складові:
- картопля – 1 кг;
- гірчиця – 1 ч.л.;
- спеції до картопля – 1/2 ст.л.;
- олія рослинна – 2 ст.л.;
- мед – 1 ст.л.;
- цибуля – 1 шт.;
- сіль за смаком.
Як запекти картоплю з медом і гірчицею в рукаві
Починаючи приготування, потрібно підготувати відібрані коренеплоди: очистити і ретельно вимити. Якщо у вас молода картопля, то шкірку можна сміливо залишати. Далі, потрібно нарізати картоплю на невеликі часточки або брусочки і перемішати з гірчицею. Залишити на 5 хвилин.
Додати мед, всипати улюблені спеції і влити олію. Я люблю брати нерафіновану. На мій погляд, так виходить набагато смачніше та ароматніше.
Додати нарізану цибулину. Картоплю, запечену в духовці по цьому рецепту, можна урізноманітнити іншими овочами. Можете додати до неї часточки моркви, буряка або, навіть, гарбуза.
Тепер, слід перемішати всі компоненти страви і помістити їх в рукав для запікання. Щільно зав’язати відкриті краї і відправити в розігріту духову шафу не більше ніж на 40 хвилин. Температура запікання не повинна бути більше 200 градусів.
Готовність картоплі можна легко перевірити, розрізавши рукав і проткнувши коренеплід ножем. Вийнявши готову страву з духовки, слід дати їй охолонути в розрізаному пакеті не менше 5 хвилин.
Подавайте на стол ароматну і дуже смачну запечену в духовці картоплю переклавши на тарілки.
При подачі можна полити сметаною або улюбленим соусом. Смачного!
Пряна картопля з медом і гірчицею відмінно доповнить святкове застілля або повсякденну вечерю. Такий картопляний гарнір вкрай простий в приготуванні, а процес попереднього маринування овоча не займе більше семи хвилин. Зазначу, що таким чином замариновану картоплю можна не тільки запікати у рукаві, але і запекти в духовці в горщиках, приготувати на сковороді і, навіть, на мангалі.