Картопля з фаршем запечена в духовці на шпажках

Картопля з фаршем запечена в духовці на шпажках – це дуже смачна і проста закуска, яку можна приготувати швидко та без зайвих зусиль.

Ця страва чимось нагадує шашлик чи люля-кебаб, але має свої смакові особливості. Які роблять її особливою та дуже смачною.

Для приготування страви треба взяти:

Картопля з фаршем запечена на шпажках в духовці.

  • фарш – 650 грамів;
  • картопля – 5-6 штук;
  • сіль – 1 чайна ложка;
  • олія – 30 грамів;
  • перець – ½ чайної ложки;
  • каррі – 1 чайна ложка.

Для приготування страви краще брати нежирний фарш, бо він менше висмажується. Якщо брати свинячо-яловичий варіант, під час приготування він сильно висмажиться і вийде несмачно.

Картопля повинна бути середньої розварки, що ж до розміру, то краще брати довгасту і середню.

Як запекти картоплю з фаршем в духовці на шпажках

Спочатку додайте в фарш карі, сіль, перець та добре все перемішайте. Робіть це руками, а не ложкою.

Картопля з фаршем запечена на шпажках в духовці.

У вас має вийти однорідний фарш, як на фотографії.

Картопля з фаршем запечена на шпажках в духовці.

Далі підготуйте картоплю. Її необхідно почистити та нарізати товстими кружальцями.

Картопля з фаршем запечена на шпажках в духовці.

Після цього необхідно підготувати інгредієнти для нанизування на шпажки. Спочатку беріть невеликий шматочок фаршу в руку і скочуйте в кульку. Зробіть достатню кількість таких кульок і переходьте до етапу нанизування.

Картопля з фаршем запечена на шпажках в духовці.

На шпажку спочатку треба надягти кружальце картоплі, потім кульку, потім знову картоплю. І так чергувати, доки не залишиться лише 2-3 сантиметри вільної шпажки.

Картопля з фаршем запечена в духовці на шпажках

Візьміть деко, закрийте фольгою, добре змастіть олією та викладіть шпажки так, щоб вони не торкалися одна одної.

Картопля з фаршем запечена в духовці на шпажках

Розігрійте духовку на середньому вогні та запікайте страву 60 хвилин.

Якщо ви побачили, що на фарші вже є гарна золота скоринка, а картопля ще сира – налийте на деко трохи води. Завдяки їй картопля пропариться і приготується швидше.

Ось так має виглядати готова страва.

Картопля з фаршем запечена в духовці на шпажках

Перекладіть шпажки на тарілку для подачі і можете ставити на стіл.

Картопля з фаршем запечена в духовці на шпажках

Така гарна і смачна закуска точно всім сподобається.

Картопля з фаршем запечена в духовці на шпажках

Їсти її треба прямо зі шпажок.

Картопля з фаршем запечена в духовці на шпажках

А щоб краще смакувало, рекомендуємо додати гострий соус, наприклад аджику.