Картопля з фаршем запечена в духовці на шпажках – це дуже смачна і проста закуска, яку можна приготувати швидко та без зайвих зусиль.
Інгредієнти: Карі, Картопля, М'ясний фарш, Перець чорний мелений, Рослинна олія, Сіль
Ця страва чимось нагадує шашлик чи люля-кебаб, але має свої смакові особливості. Які роблять її особливою та дуже смачною.
Для приготування страви треба взяти:
- фарш – 650 грамів;
- картопля – 5-6 штук;
- сіль – 1 чайна ложка;
- олія – 30 грамів;
- перець – ½ чайної ложки;
- каррі – 1 чайна ложка.
Для приготування страви краще брати нежирний фарш, бо він менше висмажується. Якщо брати свинячо-яловичий варіант, під час приготування він сильно висмажиться і вийде несмачно.
Картопля повинна бути середньої розварки, що ж до розміру, то краще брати довгасту і середню.
Як запекти картоплю з фаршем в духовці на шпажках
Спочатку додайте в фарш карі, сіль, перець та добре все перемішайте. Робіть це руками, а не ложкою.
У вас має вийти однорідний фарш, як на фотографії.
Далі підготуйте картоплю. Її необхідно почистити та нарізати товстими кружальцями.
Після цього необхідно підготувати інгредієнти для нанизування на шпажки. Спочатку беріть невеликий шматочок фаршу в руку і скочуйте в кульку. Зробіть достатню кількість таких кульок і переходьте до етапу нанизування.
На шпажку спочатку треба надягти кружальце картоплі, потім кульку, потім знову картоплю. І так чергувати, доки не залишиться лише 2-3 сантиметри вільної шпажки.
Візьміть деко, закрийте фольгою, добре змастіть олією та викладіть шпажки так, щоб вони не торкалися одна одної.
Розігрійте духовку на середньому вогні та запікайте страву 60 хвилин.
Якщо ви побачили, що на фарші вже є гарна золота скоринка, а картопля ще сира – налийте на деко трохи води. Завдяки їй картопля пропариться і приготується швидше.
Ось так має виглядати готова страва.
Перекладіть шпажки на тарілку для подачі і можете ставити на стіл.
Така гарна і смачна закуска точно всім сподобається.
Їсти її треба прямо зі шпажок.
А щоб краще смакувало, рекомендуємо додати гострий соус, наприклад аджику.