Картопля по-французьки в духовці зі свининою і грибами

Сьогоднішній запропонований нами рецепт – це ситна картопля з м’ясом і грибами. Якщо страву готують в формі або деко, її називають “Картоплею по-французьки”. Ті ж інгредієнти можна сформувати порціями і запекти в горщиках. В будь-якому випадку, після прикладання не значних зусиль, у нас виходить дуже гарна і не менш смачна друга страва і, одночасно, гаряча закуска.

Інгредієнти:

Картопля по-французьки в духовці зі свининою і грибами

  • 400 гр м’яса;
  • 3 великих картоплі;
  • 200 гр печериць;
  • 150 гр сиру;
  • 1 цибулина
  • майонез;
  • сіль;
  • рослинна олія.

Як готувати картоплю по-французьки

Як м’ясо для цієї страви, зазвичай, вибираю свинину з помірною кількістю прошарків сала. Але, куряче філе або яловичина, так само, підійде.

Нарізати цибулю півкільцями і встелити дно форми.

Картопля по-французьки в духовці зі свининою і грибами

Невеликі шматки свинини відбити, покрити ними цибулю.

Картопля по-французьки в духовці зі свининою і грибами

Посолити, змастити майонезом.

Картопля по-французьки в духовці зі свининою і грибами

Картоплю нарізати порівняно тонко. Викладаємо її наступним шаром. Посолити, побризкати злегка рослинною олією.

Картопля по-французьки в духовці зі свининою і грибами

УВАГА: якщо готувати велику порцію картоплі, то її варто стелити на дно, щоб добре протушкувати в соку, що стікає. В цьому випадку рослинна олія не буде потрібною. Потім розкладаємо м’ясо і цибулю. Часто набирають кілька шарів, чергуючи просто м’ясо і картоплю.

Але, повернемося до нашого рецепта.

На картоплю йдуть гриби. Слід пам’ятати, що в них багато води і чим більше хочемо їх додати, тим більше буде непотрібного соку. Краще їх злегка просушити в сушарці або в привідкритій духовці.

Картопля по-французьки в духовці зі свининою і грибами

Потім, накрити страву натертим сиром.

Картопля по-французьки в духовці зі свининою і грибами

Полити злегка майонезом, це зробить сир м’якшим і більш тягучим.

Картопля по-французьки в духовці зі свининою і грибами

Запекти в духовці близько півгодини.

Картопля по-французьки в духовці зі свининою і грибами

УВАГА: м’ясо можна попередньо замаринувати в улюблених спеціях. Аромат страви тільки покращиться.

Нарізаємо порційними шматками і викладаємо їдокам на тарілки.

Картопля по-французьки в духовці зі свининою і грибами

Картопля по-французьки зі свининою і грибами – відмінне рішення для щільного обіду або довгого застілля. Тим більше, цей рецепт такий, що дозволяє приготувати страву заздалегідь, і стоячи в холодильнику, вона просто буде чекати потрібного часу, щоб відправитися в духовку.

Картопля по-французьки в духовці зі свининою і грибами

Відео варіант рецепта картоплі по-французьки – канал “Артисты” Ютуб.