Карась смажений на сковороді в борошні і майонезі

Неймовірно пощастило тим, хто може скористуватися можливістю спіймати рибку з власного ставка та відразу ж її приготувати. Коли приходить рибний сезон, то відмовити собі в задоволенні скуштувати смачну рибну страву не зможе ніхто. Адже її можна ж придбати й на ринку. Існує дуже простий спосіб приготувати смачного карася на сковорідці, при цьому, використавши мінімальну кількість продуктів. Замість звичної сметани в цьому рецепті майонез, проте це ніяк не відбивається на смакових властивостях страви. Покрокові фото демонструють процес, а це допомагає правильно смажити карася в борошні й майонезі на сковороді.

Отож, для рибної страви потрібен свіжий карась.

Складники:

  • 4 свіжих карасі (десь по 150-200 грамів);
  • 3 ст. л. майонезу;
  • мелена паприка (за смаком);
  • сіль;
  • 3 ст. л. борошна;
  • рослинна олія.

Як смажити карасів на сковороді в борошні та майонезі

Насамперед, карасі потрібно почистити від нутрощів і луски. Голову, плавники та хвіст можна залишити, тому що рибини невеликого розміру.

Карасі слід перекласти в миску, посолити та посипати меленою паприкою за смаком. Крім цих спецій можна використати й будь-які інші спеції, з якими маринують рибу.

Потім, до карасів необхідно додати майонез.

Після цього, рибу потрібно старанно перемішати з майонезом та спеціями. Внутрішню частину карасів також варто ретельно змастити.

Потім, рибу треба обваляти в борошні (його зручно висипати на тарілку).

Карасі готові до смаження. На розігріту сковороду слід налити рослинної олії та викласти туди підготовлені рибини.

Смажитися риба повинна з двох сторін до появи рум’яної скоринки.

Після цього, ситна й смачна рибна страва готова до споживання.

До карася, смаженого на сковороді в борошні й майонезі, підійде будь-який гарнір або просто свіжі овочі чи салат з них.