Неймовірно пощастило тим, хто може скористуватися можливістю спіймати рибку з власного ставка та відразу ж її приготувати. Коли приходить рибний сезон, то відмовити собі в задоволенні скуштувати смачну рибну страву не зможе ніхто. Адже її можна ж придбати й на ринку. Існує дуже простий спосіб приготувати смачного карася на сковорідці, при цьому, використавши мінімальну кількість продуктів. Замість звичної сметани в цьому рецепті майонез, проте це ніяк не відбивається на смакових властивостях страви. Покрокові фото демонструють процес, а це допомагає правильно смажити карася в борошні й майонезі на сковороді.
Інгредієнти: Борошно, Карась, Майонез, Олія рослинна, Паприка, Сіль
Отож, для рибної страви потрібен свіжий карась.
Складники:
- 4 свіжих карасі (десь по 150-200 грамів);
- 3 ст. л. майонезу;
- мелена паприка (за смаком);
- сіль;
- 3 ст. л. борошна;
- рослинна олія.
Як смажити карасів на сковороді в борошні та майонезі
Насамперед, карасі потрібно почистити від нутрощів і луски. Голову, плавники та хвіст можна залишити, тому що рибини невеликого розміру.
Карасі слід перекласти в миску, посолити та посипати меленою паприкою за смаком. Крім цих спецій можна використати й будь-які інші спеції, з якими маринують рибу.
Потім, до карасів необхідно додати майонез.
Після цього, рибу потрібно старанно перемішати з майонезом та спеціями. Внутрішню частину карасів також варто ретельно змастити.
Потім, рибу треба обваляти в борошні (його зручно висипати на тарілку).
Карасі готові до смаження. На розігріту сковороду слід налити рослинної олії та викласти туди підготовлені рибини.
Смажитися риба повинна з двох сторін до появи рум’яної скоринки.
Після цього, ситна й смачна рибна страва готова до споживання.
До карася, смаженого на сковороді в борошні й майонезі, підійде будь-який гарнір або просто свіжі овочі чи салат з них.