Запропонований в цьому рецепті карамельний крем з вареною згущонкою і маслом відмінно лягає на коржі і добре тримає форму. З його допомогою можна не тільки збирати і вирівнювати торти, але й використовувати його для оформлення і прикраси випічки. А ще, такий масляний крем зі згущеним молоком просто ідеально підходить для формування різних квітів та іншого декору. Пошагово оформлений рецепт з фото, демонструє як правильно зробити карамельно-масляний крем для прикраси торта в домашніх умовах.
Інгредієнти: Ванілін, Вершкове масло, Згущене молоко
Нам знадобиться:
- 1 банка (380 гр) вареного згущеного молока 8,5%;
- 250 грам солодковершкового масла 82,5%;
- 3 грами ванілі.
Як зробити крем з згущонкою молоком і маслом для прикраси торта
Щоб отримати хороший крем, потрібно заздалегідь дістати масло з холодильника, щоб воно досягло кімнатної температури.
Варене згущене молоко перекладаємо в діжу і починаємо збивати до посветления. На фото на вінчику добре видно контраст кольору: темного (не підбитого) і світлого (підбитого) згущеного молока. Після того, як згущонку підбиваємо, вона стає не тільки світлою, але гладкою за текстурою і її легко з’єднувати з іншими інгредієнтами.
Одночасно з процесом підбиття згущеного молока (або після нього, якщо у вас тільки один міксер), збиваємо вершкове масло. Воно повинно стати пишним і з жовтого кольору перейти в білий. В самому кінці збивання вводимо ваніль.
Тепер, з’єднуємо згущене молоко і масло в одному посуді і підбиваємо їх близько хвилини. Малими порціями вводимо в збите масло підготовлене згущене молоко.
Перекладаємо готовий карамельний крем з вареним згущеним молоком і маслом в кондитерський пакет з насадкою і поміщаємо в холод до моменту його використання.
А який ваш улюблений масляний крем для прикраси торта?