Крем є основоположною частиною торта, так як від нього залежить і смак, і оформлення всього десерту. Запропонований сьогодні карамельний крем з маскарпоне і вершками має дуже ніжну і приємну на смак текстуру. Їм добре перешаровувати бісквітні коржі для торта та формувати прикраси на поверхні і боках десерту. Якщо ви любите більш солодкі ласощі, то можете додати цукрову пудру до вершків в момент їх збивання. Для початку ж, я рекомендую просто повторити мій покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Вершки, Карамель, Сир маскарпоне
Нам знадобиться:
- 1 банка (500 гр) вершкового сиру маскарпоне;
- 5 ст. ложок домашньої карамелі;
- 400 мл вершків 33% -35%.
Як приготувати карамельний крем з маскарпоне і вершками для торта
У ємність з високими бортиками поміщаємо сир маскарпоне, злегка розминаємо його вінчиком і додаємо готову карамель. Спочатку перемішуємо на слабких оборотах міксера. Як тільки сир і карамель змішалися, збільшуємо швидкість і збиваємо до гарної кремовою маси.
В окремій ємності збиваємо холодні вершки до середніх піків.
Потім, перекладаємо вершки в сирно-карамельну масу і змішуємо все лопаткою. В кінці змішування збиваємо кілька секунд за допомогою міксера на низьких оборотах. Головне, на що треба звертати увагу – слідкуйте аби вершки не перебити.
Виходить ось такий пишний крем для торта. Він має однорідну текстуру, злегка кремовий колір і дуже смачний карамельний присмак.
До моменту застосування ставимо готовий вершково-карамельний крем в холодильник, закривши щільно плівкою в контакт з поверхнею, щоб уникнути появи конденсату.
Коли будуть готові бісквітні коржі на згущеному молоці та маслі, то можна приступати до формування німецького карамельного десерту, відомого як торт Молочна Дівчинка. Саме для формування цього бісквітного торта на цей раз я і приготувала смачний та легкий карамельний крем з маскарпоне і вершками.