Карамелізовані груші в сиропі половинками - десерт та фруктовий прошарок для торта

Карамелізовані груші в сиропі половинками – десерт та фруктовий прошарок для торта

Ви любите експериментувати зі смаками і текстурою своїх десертів? Особисто я – дуже люблю. І зараз хочу поділиться з вами ідеєю, як перетворити звичайну грушу (можна навіть тверду і недозрілу) у найсмачніший десерт та делікатес. Таку карамельну грушу можна використовувати для прошарку тортів або приготування десертів. Мінімум часу та зусиль і у вас з’являються смачні ласощі – карамелізовані груші в сиропі. Для такого перетворення знадобиться мінімум продуктів і активних дій з вашого боку. У своєму покроково оформленому фото-рецепті я відкрию вам всі нюанси і розповім, як можна використовувати грушу, зварену в карамельному сиропі.

Складові:

  • груші – 6 шт.;
  • цукор – 150 гр;
  • вода – 0,5 л;
  • кориця мелена – 1 ч.л.;
  • лимонна кислота – за смаком;
  • апельсинова або лимонна цедра – за смаком.

Як приготувати карамелізовані груші в сиропі половинками

Насамперед потрібно зробити карамельний сироп. Для цього, в сухому сотейнику з товстим дном нам потрібно розтопити цукор. Робити це краще на вогні трохи більше середнього, періодично помішуйте цукор ложкою, щоб він рівномірно прогрівався і не пригорів біля стінок посуду. Коли весь цукор розплавиться, дочекайтесь появи насиченого бурштинового кольору. Але не перегрійте карамель до темно-коричневого кольору, бо вона буде гірчити і з’явиться неприємний запах горілого цукру.

Карамельні груші в сиропі половинками - фруктова прошарок для торта

Обережно влийте в бурштинову карамель гарячу воду. Проваріть вміст сотейника до повного розчинення карамелі у воді. Додайте у сироп за смаком лимонної кислоти – він відразу посвітлішає. Не пугайтесь – так і повинно бути.

Зауважу, що для карамелізації, груші краще брати тверді. Занадто м’які миттєво разварятся і замість вишуканих ласощів ви отримаєте рідке повидло. Розрізаємо їх на половинки, видаляємо серцевину і знімаємо шкірку.

Карамельні груші в сиропі половинками - фруктова прошарок для торта

У карамельний сироп опускаємо підготовлені часточки, додаємо мелену корицю або цілу паличку. За бажанням, можете додати зрізану стрічкою цедру половини лимона або апельсина.

Доводимо груші до кипіння і варимо їх до м’якості. Готовність перевіряємо ножем: він повинен без зусиль проходити крізь фруктову м’якоть. На це піде 5-15 хвилин. Час варіння залежить від сорту і стиглості фруктів.

Карамельні груші в сиропі половинками - фруктова прошарок для торта

Готові карамельні груші виймаємо і даємо їм охолонути, а далі, використовуємо як підкаже фантазія.

Карамельні груші в сиропі половинками - фруктова прошарок для торта

Можна порізати їх шматочками і використати в якості фруктового прошарку, наприклад, у мусовому торті або у тістечках. Дуже смачной желейний прошарок для торта вийде, якщо шматочки таких груш залити процідженим сиропом, в якому вони варилися, з додаванням у нього желатину або агар-агар. Такі карамельні груші чудово поєднуються з заварними кремами на основі вершків, а також, з вершковими і сирними кремами.

Карамельні груші в сиропі половинками - фруктова прошарок для торта

Найпростіший і швидкий спосіб приготування ефектного грушевого десерту – просто подайте порізані шматочками ласощі, полив їх розтопленим шоколадом в компанії з кулькою морозива. 🙂

Відео-рецепт від ютуб-каналу Олени Тимченко, дасть можливість приготувати карамелізовані груші за іншою технологією.

Автор цього відео-рецепту, Evgenij Chulkov, пропонує зробити карамельні груші з вином чи шеррі.

Експериментуйте і смачних вам шедеврів!