Капусняк з квашеної капусти в мультиварці – смачний кислий суп з язиком і заправкою з часнику і сала

У мультиварці можна зварити дивовижно смачний кислий суп з квашеної капусти, заморожених стручків квасолі та з ніжним свинячим язиком. Хочу запропонувати господиням свій рецепт цієї ситної страви. Я не додаю до капусняка засмажку, а заправляю духмяною сумішшю з товченого сала, часнику та кропу. Щоб рецепт був більш зрозумілим, додаю покроково відзняті фото.

Щи із квашеної капусти в мультиварці

Капусняк не вийде зварити без таких продуктів:

  • язик свинячий – 300 грамів;
  • сало свиняче (НЕ солоне) – 50 грамів;
  • стручки квасолі заморожені (влітку можна свіжу) -150 грамів;
  • капуста (кисла) – 450 грамів;
  • картопля – 4 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • часник – 2 зубки;
  • перець салатний заморожений – 20 грамів;
  • кріп (заморожений або свіжий) – 20 грамів;
  • сіль – 1 ст. л.

Як варити капусняк з квашеної капусти

На першому етапі підготуємо свинячий язик. Його ретельно вимиємо та проваримо в мультиварці в режимі «Варіння» протягом півгодини. Це потрібно для того, щоб бульйон для страви був прозорий.

Щи із квашеної капусти в мультиварці

Зварений язик дістаємо із чаші та промиваємо під проточною водою, з чаші виливаємо рідину, вона мутна і не годиться для бульйону.

Щи із квашеної капусти в мультиварці

Вимиваємо чашу, кладемо промитий язик, наливаємо води та варимо його ще півгодини у режимі «Варіння».

Щи із квашеної капусти в мультиварці

За час, поки вариться язик, нарізаємо дрібними кубиками сало та очищений часник.

Щи із квашеної капусти в мультиварці

У ступку викладаємо сало та часник, додаємо дрібно нарізаний кріп та все гарно товчемо.

Щи із квашеної капусти в мультиварці

Очищаємо картоплю, моркву та цибулю. Далі картоплю нарізаємо середніми кубиками, цибулю кришимо дрібними, а морквину натираємо на великій тертці.

Щи із квашеної капусти в мультиварці

Язик уже зварився, дістаємо його з чаші.

Щи із квашеної капусти в мультиварці

Негайно опускаємо його на хвилину в льодяну воду та якомога швидше знімаємо з нього шкірку. Далі язик нарізаємо кубиками, як на фото.

Щи із квашеної капусти в мультиварці

Якщо квашена капуста була нашинкована занадто довгими смугами, подрібнюємо її.

Тепер всі підготовлені інгредієнти: язик, картоплю, натерту морквину, цибулю, стручки квасолі, салатний перець та товчену заправку викладаємо у чашу мультиварки. Солимо за смаком та доливаємо води до позначки «Максимум».

Щи із квашеної капусти в мультиварці

У мультиварці встановлюємо режим «Варка» або «Суп» чи «Тушкування» та час — 40 хвилин.

Щи із квашеної капусти в мультиварці

Після закінчення приготування смачної страви не поспішайте її подавати до столу. Краще дати їй час настоятися у закритій мультиварці хоча б півгодини.

Щи із квашеної капусти в мультиварці

Перша страва вийшла оригінальною, насиченою, дуже ароматною, з ніжним свинячим язиком та приємно кислуватою.