У мультиварці можна зварити дивовижно смачний кислий суп з квашеної капусти, заморожених стручків квасолі та з ніжним свинячим язиком. Хочу запропонувати господиням свій рецепт цієї ситної страви. Я не додаю до капусняка засмажку, а заправляю духмяною сумішшю з товченого сала, часнику та кропу. Щоб рецепт був більш зрозумілим, додаю покроково відзняті фото.
Інгредієнти: Болгарський перець, Капуста квашена, Картопля, Квасоля стручкова, Мова, Морква, Сало, Цибуля, Часник
Капусняк не вийде зварити без таких продуктів:
- язик свинячий – 300 грамів;
- сало свиняче (НЕ солоне) – 50 грамів;
- стручки квасолі заморожені (влітку можна свіжу) -150 грамів;
- капуста (кисла) – 450 грамів;
- картопля – 4 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- часник – 2 зубки;
- перець салатний заморожений – 20 грамів;
- кріп (заморожений або свіжий) – 20 грамів;
- сіль – 1 ст. л.
Як варити капусняк з квашеної капусти
На першому етапі підготуємо свинячий язик. Його ретельно вимиємо та проваримо в мультиварці в режимі «Варіння» протягом півгодини. Це потрібно для того, щоб бульйон для страви був прозорий.
Зварений язик дістаємо із чаші та промиваємо під проточною водою, з чаші виливаємо рідину, вона мутна і не годиться для бульйону.
Вимиваємо чашу, кладемо промитий язик, наливаємо води та варимо його ще півгодини у режимі «Варіння».
За час, поки вариться язик, нарізаємо дрібними кубиками сало та очищений часник.
У ступку викладаємо сало та часник, додаємо дрібно нарізаний кріп та все гарно товчемо.
Очищаємо картоплю, моркву та цибулю. Далі картоплю нарізаємо середніми кубиками, цибулю кришимо дрібними, а морквину натираємо на великій тертці.
Язик уже зварився, дістаємо його з чаші.
Негайно опускаємо його на хвилину в льодяну воду та якомога швидше знімаємо з нього шкірку. Далі язик нарізаємо кубиками, як на фото.
Якщо квашена капуста була нашинкована занадто довгими смугами, подрібнюємо її.
Тепер всі підготовлені інгредієнти: язик, картоплю, натерту морквину, цибулю, стручки квасолі, салатний перець та товчену заправку викладаємо у чашу мультиварки. Солимо за смаком та доливаємо води до позначки «Максимум».
У мультиварці встановлюємо режим «Варка» або «Суп» чи «Тушкування» та час — 40 хвилин.
Після закінчення приготування смачної страви не поспішайте її подавати до столу. Краще дати їй час настоятися у закритій мультиварці хоча б півгодини.
Перша страва вийшла оригінальною, насиченою, дуже ароматною, з ніжним свинячим язиком та приємно кислуватою.