Якщо у вас плануються гості та потрібно швиденько приготувати оригінальний та смачний десерт для чаювання, пропоную скористатися рецептом оксамитових червоно-білих капкейків. Готуються капкейки червоний оксамит досить просто, при чому, на все про все потрібно всього пара годин. Від вас потрібно лише натхнення та трохи зусиль, щоб на столі з’явився ефектний та смачний десерт. А допоможе приготувати яскраві капкейки з начинкою мій докладний рецепт з детальними покроково зроблені фото.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Ванілін, Вершкове масло, Згущене молоко, Какао, Кефір, Кольоровий цукор, Розпушувач, Рослинна олія, Сіль, Сода, Харчовий барвник, Цукор, Яйце
Щоб замісити тісто для оксамитових капкейків знадобиться:
- борошно пшеничне в/г – 170 грам;
- розпушувач – 2 грами (або 0,5 ч.л.);
- харчова сода – 2 грами (або 0,5 ч.л.);
- какао-порошок – 10 грам;
- цукор – 150 грам;
- ванільний цукор – 5 грам;
- кефір (жирності 3,5%) – 135 мл;
- солодковершкове масло (жирності 82%) – 70 грам;
- рослинна олія (рафінована) – 75 мл;
- курячі яйця – 2 шт.;
- свіжовичавлений сок лимона – 0,5 ст. ложки;
- червоний гелевий барвник – 1 ч. ложка;
- дрібна сіль – 1/8 ч. ложки.
Для вершкового крему знадобиться:
- солодковершкового масло (жирності 82%) – 280 грам;
- згущене молоко (жирності 8,5%) – 1 банка (або 380 грам);
- кольоровий цукор для декору.
Зміст
Як випікати червоні оксамитові капкейки з білим кремом
Використовуємо режим випічки: 40 хвилин при 160 градусах.
Як приготувати тісто для капкейків червоний оксамит
В глибоку миску просіваємо борошно разом з розпушувачем та какао-порошком.
В окрему ємність наливаємо кефір, додаємо соду та барвник. Перемішуємо та залишаємо на кілька хвилин для протікання реакції.
В чаші міксера на високій швидкості збиваємо яйця (білок від жовтка не відокремлюємо) з цукром, ванільним цукром та лимонним соком. Збиваємо до повного розчинення крупинок цукру. Після цього, доливаємо рослинну олію та продовжуємо збивати. Поступово в масу додаємо суміш борошна та какао. Наступним вводимо до складу тіста кольоровий кефір. Коли маса стане однорідною, кладемо в чашу м’яке вершкове масло та збиваємо всі компоненти разом.
Для випікання можна використати окремі силіконові формочки для кексів або спеціальні паперові капсули, вставлені до форми для випікання мафінів. Кожну формочку заповнюємо тістом трохи більше ніж на половину. Легким постукуванням о стіл випускаємо можливі бульбашки повітря з тіста.
Випікаємо кекси в зазначеному раніше режимі. Готовність традиційно перевіряємо дерев’яною паличкою. Готову випічку виймаємо з духовки та охолоджуємо.
Як зробити масляний крем зі згущеним молоком
Попередньо розм’якшене вершкове масло збиваємо міксером до стану пишної маси. Поступово в нього додаємо згущене молоко та збиваємо до однорідного стану. Отриманий масляний крем викладаємо в кондитерський мішок та з його допомогою формуємо декоративні білі верхівки на охолоджених капкейках.
Для цього ідеально підходить насадка, що зображена на попередньому фото.
Залишається лише посипати вже готовий десерт кольоровим цукром та відправити їх в холодильник до приходу гостей.
Крім запропонованого вище рецепту, пропоную скористатись і порадами автора відео. Зауважу, що тісто для оксамитових капкейків вона заводить на рослинній олії, а не на вершковому маслі. Крім того, демонструє приготування двох видів крему – вершкового та масляного.
Впевнена, ваші гості оцінять красиві та смачні червоно-білі капкейки і сподіваюсь, що мій рецепт не раз стане вам в нагоді.