У цьому рецепті розповім як камбалу, в будь-якому випадку смачну та ароматну рибку, приготувати нетрадиційно. Тобто, у нас буде не класична камбала смажена на сковороді або запечена в духовці. Цього разу ми зробимо дуже незвичайне поєднання інгредієнтів і не такий як завжди спосіб приготування. Сьогодні на обід у нас буде камбала смажена в мультиварці з овочами і грибами. Для початку, нам потрібно буде ненадовго замаринувати рибу, а потім, засмажити її в мультиварці з незвичайним гарніром. У сьогоднішньому моєму рецепті – з перцем болгарським та грибами. При потребі, можна змінювати цей набір за своїм смаком. Ось прямо зараз можете повторити мій дуже смачний і вдалий експеримент. Просто скористайтесь докладним рецептом з покроково зробленими фото. Стаємо до плити і готуємо!
Інгредієнти: Зелена цибуля, Камбала, Кріп, Перець болгарський, Печериці, Рослинна олія, Спеції, Часник
Беремо:
- камбала – 1 шт.;
- печериці – 100 гр;
- перець болгарський – 100 гр;
- зелена цибуля – 3-4 пера;
- часник – 4-5 зубчиків;
- олія рослинна – для готування;
- улюблені спеції на ваш смак;
- сушений кріп або інша зелень.
Як смачно приготувати камбалу в мультиварці з овочами і грибами
Риба, як би вона не була очищена в магазині, повинна бути дуже добре випотрошена і вимита. Тому перше, що треба зробити, це вибрати нутрощі, вирізати голову, хвіст і плавники.
Тепер, перед господинею може постати питання як нарізати рибу. Є кілька варіантів. Філірування камбали можна відразу відкинути – у великій кількості складно приготувати. Цілою? Так, але тільки якщо тушка невелика за розмірами. Я вибрала оптимальний для себе варіант – обробити на порційні шматки.
Як же приготувати камбалу, до смаку якої всі звикли, незвично? Я вирішила пофантазувати на предмет спецій. Вони увійшли у мене в склад сухого маринаду. Що брати? Те, що вам подобається, або що є прямо зараз в шафі. Акценти можуть бути самими різними. Просто додайте в паніровку ваші улюблені спеції і сушені пряні трави. Змінюючи їх склад, камбала смажена буде виходити кожного разу з різним смаком і ароматом.
Перш ніж далі готувати, тобто смажити рибу, шматки треба замаринувати в цьому сухому маринаді. Для цього, просто гарненько виваляти рибу в цій незвичайній суміші.
А тепер – найцікавіше. Готувати камбалу і гарнір до неї будемо не в сковороді або духовці і не окремо, а разом. Є такий чудовий і, навіть, більш корисний спосіб – мультиварка! Змастивши олією дно чаші, викладемо в неї рибу і виставляємо режим смаження.
До першого перевертання риби нам треба встигнути нарізати все те, що є в рецептурі. Формат нарізки? На ваш смак! Як порізала я видно на фото. Коли камбала смажена перевернута, відразу ж викладайте в чашу нарізані овочі і гриби. Продовжуємо спільне смаження, акуратно перевертаючи рибу і майбутній гарнір. В кінці, присипаємо страву нарізаним дрібненько свіжим кропом.
Немає мультиварки, а технологія приготування сподобалася? Відсутність мультиварки не проблема. За таким рецептом камбала смажена з овочами і грибами може бути приготовлена і на сковороді. Ось тільки намагайтеся з олією не переборщити. І тоді у вас вийде ось така соковита і смачна рибка з таким милим легким гарніром!
Подивіться яке м’ясо виходить ніжне і соковите.
Готували незвично і не так як ви звикли, але впевнена, що цей простий рецепт із серії страви в мультиварці , стовідсотково пропишеться в вашому меню. Адже готується він не тільки швидко і просто, але дуже корисно і смачно. Його можна не тільки подавати домашнім, але не соромно виставити і гостям!
За допомогою мультиварки камбалу можна легко приготувати різними способами. дивіться відео від канала Ютуб “Выпечка, печенье, пряники”.