Камбала смажена на сковороді з овочами та томатним соусом

Багато господинь, купивши камбалу, не знають як смачно її приготувати. Але це дуже просто. Рецепти з камбалою не мають ніяких заковичок, тому що риба сама по собі досить смачна, навіть, якщо її підсмажити в цілому вигляді.

А якщо завчасно замаринувати делікатесний інгредієнт в пряних травах, просмажити й подати з овочами та томатним соусом, то вийде не лише смачна, а ще й дуже корисна страва, яка, до того ж, на столі виглядає дуже ефектно, тим більше, якщо підібрати овочі яскравих кольорів. Така рибна закуска нічим не відрізняється від ресторанної.

Приготування страви займе всього 15 хвилин (оброблювання рибини), 5 хвилин (для нарізки овочів), 15 хвилин на підготовку.

Вона має середню складність приготування.

Інгредієнти:

  • 1 тушка камбали;
  • 100 грамів кабачків;
  • 100 грамів цибулі;
  • 100 грамів моркви;
  • сіль і спеції за смаком;
  • 1-2 лаврові листки;
  • 1 стакан помідор у власному соку або густого томатного соку;
  • панірування.

Як приготувати смажену камбалу з овочами на сковороді

Насамперед, звичайно ж, треба зайнятися процесом, який багатьом зовсім не до вподоби, але він найважливіший і без нього ніяк – це чистка камбали.

Як почистити камбалу для смаження

Спочатку тушку потрібно помити. Потім, зробити косий зріз і відділити голову. Після цього, з допомогою гострого ножа необхідно розпороти черевце: по довжині до хвоста. Взявши рибу в руки, легко зорієнтуватися, де зручніше починати зріз. Потім, слід дуже акуратно, щоб не розірвати жовчний міхур, пальцем вийняти нутрощі з середини. Якщо рибина невеликого розміру, то зчищати луску з неї не потрібно, у великої тушки варто акуратно видалити їх там, де це можливо. З допомогою кухонних ножиць потрібно видалити бічні плавники (хоча декому подобається їхня хрустка структура після смаження, так що можна й не відрізати). У багатьох рецептах рекомендується знімати шкірку, але прийнятно, відразу ж після оброблювання, камбалу розрізати на стейки (як на фото).

Камбала смажена на сковороді з овочами і томатним соусом

Кожен шматок необхідно посипати сіллю та пряними травами, наприклад, італійськими й залишити просочуватися ароматами спецій. За цей час варто зайнятися овочами та соусом.

Камбала смажена на сковороді з овочами і томатним соусом

Як зробити овочі в томатному соусі

Приготування соусу дуже схожий на процес, який описаний в рецепті камбали смаженої в мультиварці. Потрібно лише обрати необхідні овочі (головне, щоб були яскравими й різнобарвними), помити, почистити та нарізати їх. Помаранчева морква без варіантів входить до списку необхідних. Її потрібно гарно нарізати.

Камбала смажена на сковороді з овочами і томатним соусом

Без цибулі також ніяк. Її треба почистити й нарізати будь-яким способом, наприклад, кільцями.

Камбала смажена на сковороді з овочами і томатним соусом

Камбала смажена на сковороді добре смакує з кабачком (до того ж він корисний і швидкий в приготуванні). Його можна нарізати соломинками.

Камбала смажена на сковороді з овочами і томатним соусом

Цибулю варто злегка підсмажити в розігрітій сковороді на рослинній олії, потім, додати моркву й ще трохи смажити овочі разом. Через 5-7 хвилин, коли морква стане м’якою, можна додавати кабачки й тушкувати все ще 5 хвилин. Після цього, овочі потрібно залити томатами або густим томатним соком, додати спеції, лавровий лист і сіль і тушкувати ще від 3 до 5 хвилин. Така овочева страва дуже смачна, корисна й швидка в приготуванні.

Знявши овочевий соус із плити, його необхідно залишити настоятися під кришкою. За цей час треба посмажити рибу.

Камбала смажена на сковороді з овочами і томатним соусом

Як посмажити камбалу на сковороді

Чисту сковороду потрібно розігріти. Потім, налити трохи олії та підсмажити на ній паніровані в сухарях або борошні стейки камбали.

Камбала смажена на сковороді з овочами і томатним соусом

Смажити рибу потрібно з двох сторін на середньому вогні до тих пір, доки не утвориться красива хрустка скоринка.

Після цього, камбалу смажену на сковороді слід викласти на порційну чи загальну тарілку й просто залити зверху овочами в томатному соусі.

Камбала смажена на сковороді з овочами і томатним соусом

Взявши до уваги простий рецепт з покроковими фото, можна швидко й легко приготувати незвичайну й смачну страву. Камбала смажена з овочами та соусом має надзвичайний смак, є корисною (через нетривалу теплову обробку продуктів) та гарно виглядає на столі. Такі рибні страви цілком підходять як для звичайного пісного дня, так і для святкового приймання гостей.