Ця неймовірно смачна качка смажена на сковороді шматочками подається на стол без кісток зі смачним та оригінальним гарніром у вигляді яєчних та картопляних кульок. Рецепт приготування порціонно смаженої качки, який я сьогодні пропоную, родом із Англії. Якщо ви любите смакувати мясом цього домашнього птаха, то обов’язково спробуйте повторити його в домашніх умовах.
Інгредієнти: Борошно, Вино, Зелена цибуля, Імбир, Картопля, Кунжут, Перець чорний горошком, Сіль, Соєвий соус, Часник, Яйце
Кухня: Англійська кухня
Зміст
Як приготувати качку шматочками без кісток
Складові на 1 порцію:
- 10 гр виноградного вина;
- 10 гр соєвого соусу;
- 10 гр зеленої цибулі;
- 1 зубок часнику;
- 2 гр імбиру;
- 1 ч.л. кунжуту;
- сіль, перець – за смаком.
- Підготовлену тушку качки (общипану та ретельно вимиту) ділимо на великі порційні шматки і натираємо їх сумішшю вина та соєвого соусу.
2. На розпеченій сковороді при сильному нагріві м’ясо птиці смажимо в олії до появи апетитної скоринки.
3. Коли смажена качка трохи остигне, кожен шматок шпигуємо часником, свіжим імбиром та зеленню цибулі.
4. Складаємо обсмажені та нашпиговані шматки качки в каструлю та ставимо томитися на водяну баню. Для готовності качки знадобиться, приблизно, півтори години.
5. З готових порційних шматків обережно видаляємо кісточки.
6. Готуємо суміш із соєвого соусу, чорного перцю, кунжуту, вичавленого крізь прес часнику і товченої цибулі та натираємо нею очищені від кісток шматки птиці.
7. Перед подачею на стіл доповнюємо м’ясну гарячу закуску кульками, сформованими з картоплі та яєць.
Гарнір до смаженої качки – яєчні та картопляні кульки
Складові для гарніру:
- 150 гр картоплі;
- 8 курячих яєць;
- 10 гр пшеничного борошна;
- сіль та чорний перець – за смаком.
- Для приготування цього оригінального гарніру беремо 4 відварних яйця та очищуємо їх від шкаралуп.
2. Розділяємо на жовтки (розминаємо їх вилкою) та білки (подрібнюємо ножем).
3. Беремо 4 сирих яйця та аналогічно розділяємо на білки та жовтки.
4. Поєднуємо сирі компоненти яєць з відповідними вареними частинами. Кожну суміш солимо та ставимо варитись на водяній бані, приблизно, на 20 хвилин.
5. В цей час, очищену картоплю відварюємо, перетворюємо на пюре і додаємо сіль/спеції за смаком.
6. З кожної з трьох отриманих мас формуємо невеликі кульки, які обвалюємо у борошні та обсмажуємо в олії на розпеченій сковороді. Цей гарнір подаємо зі шматочками качки без кісток.
Як приготувати качку порційно смачно – відео-рецепти
Як завжди, пропонуємо ще декілька варіантів приготування смаженої качки шматочками. Оберіть той варіант, що більше смакує вам та вашим їдокам. Вони хоч і не відносяться до англійської кухні, але теж виходить дуже смачно.
Готуйте з натхненням і смачного усім! 🙂