Качка смажена на сковороді шматочками – оригінальний рецепт англійської кухні

Ця неймовірно смачна качка смажена на сковороді шматочками подається на стол без кісток зі смачним та оригінальним гарніром у вигляді яєчних та картопляних кульок. Рецепт приготування порціонно смаженої качки, який я сьогодні пропоную, родом із Англії. Якщо ви любите смакувати мясом цього домашнього птаха, то обов’язково спробуйте повторити його в домашніх умовах.

Utka-zharenaja

Як приготувати качку шматочками без кісток

Складові на 1 порцію:

  • 10 гр виноградного вина;
  • 10 гр соєвого соусу;
  • 10 гр зеленої цибулі;
  • 1 зубок часнику;
  • 2 гр імбиру;
  • 1 ч.л. кунжуту;
  • сіль, перець – за смаком.
  1. Підготовлену тушку качки (общипану та ретельно вимиту) ділимо на великі порційні шматки і натираємо їх сумішшю вина та соєвого соусу.

2. На розпеченій сковороді при сильному нагріві м’ясо птиці смажимо в олії до появи апетитної скоринки.

3. Коли смажена качка трохи остигне, кожен шматок шпигуємо часником, свіжим імбиром та зеленню цибулі.

4. Складаємо обсмажені та нашпиговані шматки качки в каструлю та ставимо томитися на водяну баню. Для готовності качки знадобиться, приблизно, півтори години.

5. З готових порційних шматків обережно видаляємо кісточки.

6. Готуємо суміш із соєвого соусу, чорного перцю, кунжуту, вичавленого крізь прес часнику і товченої цибулі та натираємо нею очищені від кісток шматки птиці.

7. Перед подачею на стіл доповнюємо м’ясну гарячу закуску кульками, сформованими з картоплі та яєць.

Гарнір до смаженої качки – яєчні та картопляні кульки

Складові для гарніру:

  • 150 гр картоплі;
  • 8 курячих яєць;
  • 10 гр пшеничного борошна;
  • сіль та чорний перець – за смаком.
  1. Для приготування цього оригінального гарніру беремо 4 відварних яйця та очищуємо їх від шкаралуп.

2. Розділяємо на жовтки (розминаємо їх вилкою) та білки (подрібнюємо ножем).

3. Беремо 4 сирих яйця та аналогічно розділяємо на білки та жовтки.

4. Поєднуємо сирі компоненти яєць з відповідними вареними частинами. Кожну суміш солимо та ставимо варитись на водяній бані, приблизно, на 20 хвилин.

5. В цей час, очищену картоплю відварюємо, перетворюємо на пюре і додаємо сіль/спеції за смаком.

6. З кожної з трьох отриманих мас формуємо невеликі кульки, які обвалюємо у борошні та обсмажуємо в олії на розпеченій сковороді. Цей гарнір подаємо зі шматочками качки без кісток.

Як приготувати качку порційно смачно – відео-рецепти

Як завжди, пропонуємо ще декілька варіантів приготування смаженої качки шматочками. Оберіть той варіант, що більше смакує вам та вашим їдокам. Вони хоч і не відносяться до англійської кухні, але теж виходить дуже смачно.

Готуйте з натхненням і смачного усім! 🙂