Кабачки запечені в духовці з фаршем: гриби, рис та сир

На мою думку, страва повинна бути не лише смачною, а й цікавою.  Як гадаєте?  Тож, сьогодні пропоную запекти в духовці кабачки з начинкою з рису, твердого сиру та свіжих печериць.  Усі складові дуже гармонійно поєднуються і страва виходить надзвичайно ситною та смачною. А ще запечені кабачки радують око своєю апетитною сирною скоринкою.

Кабачки запечені в духовці з фаршем

Інгредієнти:

  • кабачки (краще молоді) – 3 шт.;
  • соняшникова олія – 40 г;
  • печериці (або гливи) – 8 шт. (середні);
  • рис (краще довгий) – 40 г;
  • сіль -1/2 ч.л;
  • сир твердий – 130 г.

Як смачно і швидко приготувати кабачки в духовці

Нам потрібно приготувати розсипчастий рис.  Беремо рис, ретельно промиваємо його водою і варимо, доки він повністю не приготується.

Кабачки запечені в духовці з фаршем

Відварений рис промиваємо холодною водою у ситі або друшляку.  Так він швидше охолоне.

Кабачки запечені в духовці з фаршем

Печериці (або інші гриби) миємо і, за необхідності, чистимо, а потім подрібнюємо, як на фото: спочатку нарізаємо пластинками, далі – маленькими шматочками.

Кабачки запечені в духовці з фаршем

Кабачки миємо, відрізаємо кінчики й розрізаємо навпіл.

Для приготування цієї страви, я раджу брати молоді кабачки.  У них і шкурка тонша (можна не чистити), і пропечуться вони швидше.

Кабачки запечені в духовці з фаршем

Очищаємо кабачок від серединки за допомогою чайної ложки.

як приготувати фаршировані кабачки в духовці

Серединку дрібно ріжемо.

як приготувати фаршировані кабачки в духовці

Смажимо гриби на розігрітій соняшниковій олії.  Її нам знадобиться 20 г.

як приготувати фаршировані кабачки в духовці

Коли грибочки стануть золотистими, їх потрібно посолити й додати подрібнені серединки кабачків.

як приготувати фаршировані кабачки в духовці

Далі, періодично помішуючи, обсмажуємо овочі до готовності.

як приготувати фаршировані кабачки в духовці

Додаємо відварений рис, перемішуємо. Сіль та перець додаємо за смаком.

Твердий сир натираємо на довгій тертці.

як приготувати фаршировані кабачки в духовці

Половину сиру додаємо до начинки, а другою ми будемо посипати кабачки наприкінці запікання.

як приготувати фаршировані кабачки в духовці

У отвори кабачків, що утворилися після видалення серединок, покладіть приблизно однакові порції начинки.

Застеляємо деко пергаментом або фольгою та змащуємо олією. Викладаємо кабачки так, щоб вони не торкалися один одного.

Кабачки запечені в духовці з фаршем

Добре розігріваємо духовку й запікаємо кабачки протягом 15 хвилин на великому вогні.

Кабачки запечені в духовці з фаршем

Максимально зменшуємо вогонь, дістаємо кабачки й посипаємо тертим сиром.  Випікаємо ще 20 хвилин, але вже на мінімальному вогні.

Кабачки запечені в духовці з фаршем

Готові кабачки подаються порційно.

Кабачки запечені в духовці з фаршем

Запечені кабачки чудово смакують з соусом, наприклад, з аджикою, гірчицею або хроном.