На мою думку, страва повинна бути не лише смачною, а й цікавою. Як гадаєте? Тож, сьогодні пропоную запекти в духовці кабачки з начинкою з рису, твердого сиру та свіжих печериць. Усі складові дуже гармонійно поєднуються і страва виходить надзвичайно ситною та смачною. А ще запечені кабачки радують око своєю апетитною сирною скоринкою.
Інгредієнти: Кабачки, Печериці, Рис, Сир, Сіль, Соняшникова олія
Інгредієнти:
- кабачки (краще молоді) – 3 шт.;
- соняшникова олія – 40 г;
- печериці (або гливи) – 8 шт. (середні);
- рис (краще довгий) – 40 г;
- сіль -1/2 ч.л;
- сир твердий – 130 г.
Як смачно і швидко приготувати кабачки в духовці
Нам потрібно приготувати розсипчастий рис. Беремо рис, ретельно промиваємо його водою і варимо, доки він повністю не приготується.
Відварений рис промиваємо холодною водою у ситі або друшляку. Так він швидше охолоне.
Печериці (або інші гриби) миємо і, за необхідності, чистимо, а потім подрібнюємо, як на фото: спочатку нарізаємо пластинками, далі – маленькими шматочками.
Кабачки миємо, відрізаємо кінчики й розрізаємо навпіл.
Для приготування цієї страви, я раджу брати молоді кабачки. У них і шкурка тонша (можна не чистити), і пропечуться вони швидше.
Очищаємо кабачок від серединки за допомогою чайної ложки.
Серединку дрібно ріжемо.
Смажимо гриби на розігрітій соняшниковій олії. Її нам знадобиться 20 г.
Коли грибочки стануть золотистими, їх потрібно посолити й додати подрібнені серединки кабачків.
Далі, періодично помішуючи, обсмажуємо овочі до готовності.
Додаємо відварений рис, перемішуємо. Сіль та перець додаємо за смаком.
Твердий сир натираємо на довгій тертці.
Половину сиру додаємо до начинки, а другою ми будемо посипати кабачки наприкінці запікання.
У отвори кабачків, що утворилися після видалення серединок, покладіть приблизно однакові порції начинки.
Застеляємо деко пергаментом або фольгою та змащуємо олією. Викладаємо кабачки так, щоб вони не торкалися один одного.
Добре розігріваємо духовку й запікаємо кабачки протягом 15 хвилин на великому вогні.
Максимально зменшуємо вогонь, дістаємо кабачки й посипаємо тертим сиром. Випікаємо ще 20 хвилин, але вже на мінімальному вогні.
Готові кабачки подаються порційно.
Запечені кабачки чудово смакують з соусом, наприклад, з аджикою, гірчицею або хроном.