Кабачки тушковані в сметані з помідорами та цибулею

Рецепт тушкованих кабачків в сметані, про який йтиметься далі, неодмінно повинен бути в кожної господині під руками. Це неймовірно смачно. Помідори та цибуля роблять аромат кращим, а смакові якості страви, завдяки їм, стають ще більш насиченими. Щоб приготувати тушковані кабачки за цим рецептом, якихось спеціальних кулінарних знань не треба. Уважно стежачи за порадами покрокового рецепта та додаючи почергово складники, з цією смачною справою впорається, навіть, малодосвідчена кулінарка.

Складники:

  • дві третини об’єму займають чищені обсмажені кабачки;
  • 5 цибулин (дрібних);
  • пів кілограма помідор;
  • 400 грамів нежирної сметани;
  • пів склянки води;
  • рослинна олія (щоб обсмажувати);
  • сіль за смаком.

Як смачно приготувати тушковані кабачки

Щонайперше, слід старанно помити кабачки та розрізати їх навпіл. Якщо шкірка овочу тверда, то її необхідно зняти, насінини вийняти, а потім нарізати півкільцями. На сковороду, що має товсте дно, варто налити небагато олії, розмістити на ній кабачкові шматки, посолити й накрити кришкою.

Кабачки тушковані в сметані з помідорами і цибулею

Коли нижній бік кабачків стане рум’яним, півкільця потрібно перевернути й також обсмажити до золотистого відтінку.

Кабачки тушковані в сметані з помідорами і цибулею

Потім, кабачки зі сковороди треба перекласти в каструлю, налити до них води й продовжити обсмажування інших кабачків.

Цибулину необхідно почистити та нарізати на півкільця.

Кабачки тушковані в сметані з помідорами і цибулею

Потім, її необхідно, відразу ж, відправити до кабачків, тому що цибуля тушкується найдовше.

Дрібні помідори слід старанно помити, звільнити від плодоніжок і нарізати четвертинками.

Кабачки тушковані в сметані з помідорами і цибулею

Потім, вкинути їх до кабачків із цибулею. Коли ще одна порція кабачків обсмажиться, їх треба також відправити до інших компонентів страви.

Насамкінець, після того, як обсмажаться всі кабачки, необхідно додати сметану.

Кабачки тушковані в сметані з помідорами і цибулею

У каструлі, під час процесу тушкування, має утворитися бульйон, але якщо його не вдосталь, то можна підлити трохи води й посолити страву за смаком.

Тушкуватися кабачки мають 1 годину 30 хвилин під кришкою. Вогонь повинен бути мінімальним.

Кабачки тушковані в сметані з помідорами і цибулею

Подавати кабачки, тушковані в сметані, з помідорами та цибулею потрібно гарячими. Це повноцінна друга страва.

Кабачки тушковані в сметані з помідорами і цибулею

Навіть фото вийшло “дуже апетитним”, що свідчить про неперевершений овочевий смак страви.