Італійський соус болоньєзе – зимовий варіант

Соус болоньєзе – це італійська страва, яка, насправді, готується набагато легше, ніж може здатися на  перший погляд. Для італійців цей соус є повсякденним, бо його легко зробити. Тому  ми зараз поділимося з вами рецептом страви. Цим густим соусом з рубленого м’яса і овочів спочатку поливали свою пасту прості селяни з провінції Болонья. Звідки і пішла назва.

Є різні варіації приготування болоньєзе, хоча базовий набір продуктів завжди однаковий, міняються лише деякі інгредієнти. Ми пропонуємо зимовий варіант приготування. Для приготування вам знадобиться:

  • олія;
  • морква;
  • цибуля;
  • коріння селери;
  • томат;
  • рубане м’ясо;
  • червоне вино.

Також можна додати баклажани та болгарський перець. А ще, овочі не обов’язково повинні бути свіжими, абсолютно прийнятним є і заморожений або сушений варіант. Ми беремо заморожений томат і сушені баклажани з болгарським перцем.

Італійський соус болоньєзе

Як готувати соус болоньєзе

Зразу ж налийте на пательню олію, аби вона грілася. Тим часом вам треба нашаткувати цибулю, моркву і селеру дрібними кубиками. Болоньєзе – соус овочевий, з додаванням м’яса, тому і овочів в нього треба класти багато.

Італійський соус болоньєзе

Далі обсмажте свою нарізку в олії. Вона може бути як оливковою, так і соняшниковою.

Італійський соус болоньєзе

Для соусу болоньєзе можна брати звичайне рубане варене м’ясо. Саме тому цей соус є смачним і дешевим. Також можна використати і фарш.

Італійський соус болоньєзе

Коли овочі до половини зготувалися – треба додати м’ясо. У випадку з фаршем необхідно його помішувати, доки він не “схопиться”. А якщо ви взяти варене м’ясо – зразу переходьте до наступного етапу – додавання інших овочів.

Італійський соус болоньєзе

Всипте порізані помідори (якщо є свіжі в наявності), синенькі та перець. До речі, якщо у вас сушені овочі – не треба нічого попередньо замочувати. Вони добре приготуються і в самому соусі.

Італійський соус болоньєзе

Для цього соусу обов’язково потрібне червоне вино. Воно може бути як сухим, так і напівсолодким.

болоньєзе

Додайте вино і окріп (або бульйон, якщо ви варили м’ясо), посоліть,  поперчіть і тушкуйте під кришкою протягом 10-ти хвилин.

Італійський соус болоньєзе

Ось і все, тепер лишилося додати багато ароматної свіжої зелені. Якщо її нема – достатньо буле зеленої цибульки та базиліку.

Італійський соус болоньєзе

І в самому кінці всипте трохи дрібно рубаного часнику.

Італійський соус болоньєзе

Перемішайте соус і зразу ж подавайте його на стіл.

соус болоньєзе

В Італії болоньєзе подають зі спагеті, але так само добре він смакує з пюре та маринованими овочами.