Чудовий двоколірний пиріг Зебра на пісочній основі – це відмінна італійська страва, яка стане смачним доповненням до чашки чаю або кави з друзями.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Ванілін, Вершкове масло, Лимонний сік, Мигдалеве борошно, Сіль, Сметана, Сода, Цукор, Чорний шоколад, Яйце
Кухня: Італійська кухня
Для його приготування не знадобиться багато часу і особливих навиків. Пиріг легко приготувати по цьому покроковому рецепту з фото. Таким чином готовка принесе задоволення, а як результат ви отримаєте смачну італійську випічку, якою можна почастувати близьких і друзів.
Зміст
Для пирога треба
Для пісочної основи:
- 110 грам вершкового масла 72%;
- 2 ст. ложки сметани 26%;
- 1 куряче яйце калібру С-1;
- ¼ ч. ложки дрібної солі;
- 320-340 грам пшеничного борошна.
Для начинки необхідні:
- 2 штуки яєць калібру Д-0;
- 65 грам солодковершкового масла 72%;
- 130 грам цукрового піску;
- 1 пакетик ваніліну;
- 70 грам мигдального борошна;
- 70 грам пшеничного борошна;
- ¼ ч. ложки соди;
- 1 ст. ложка лимонного соку;
- 30 грам темного шоколаду.
Як приготувати пиріг Зебра по-італійськи
Пісочне тісто для основи пирога
Треба встановити в міксер насадку для пісочного тіста. У чашу поміщаються всі інгредієнти, окрім борошна і перемішуються близько двох хвилин. Після цього до тіста додається просіяне борошно, суміш перемішуємо ще близько двох хвилин. Після цього тісто домішується на робочій поверхні і збирається в одну грудочку. Готову суміш загортаємо у плівку і кладемо у холодильник на 20 хвилин.
Візьмемо форму d = 24 см і розгортаємо тісто d = 30 см. Тісто укладаємо в форму з роз’ємними бортиками і формуємо з нього основу. Підготовлену основу пирога ховаємо в холодильник.
Начинка для пирога
Спочатку яйця з сіллю і лимонним соком збиваються до піни. Після цього додаємо цукор і ванілін. Після того, як цукор повністю розчинився, вливається тепле розтоплене масло і суміш збивається. В окремий посуд треба просіяти пшеничне і мигдалеве борошно та соду. Цю борошняну суміш порційно всипаємо в тісто і збиваємо на низькій швидкості.
Трохи менше, ніж половину тіста, відкладаємо в окрему ємність і змішуємо разом з розтопленим шоколадом.
Як заливати і спекти пиріг Зебра
Духовку для запікання треба розігріти заздалегідь, використовуємо режим з температурою 190° С.
З холодильника виймаємо форму з пісочним тістом. В центр форми починаємо викладати по дві столові ложки тіста, чергуючи їх за кольором. Випікаємо 45 хвилин. Готовність краще перевіряти дерев’яною шпажкою.
Гарячий смачний пиріг Зебра треба охолодити у формі і тільки після виймати з неї.
Відрізаємо шматочок пісочного пирога, пробуємо і насолоджуємося чудовим смаком мигдалю, лимона і шоколаду.
Не забувайте, що смачний двоколірний італійський пиріг Зебра стане чудовим доповненням до чашки хорошої кави або чаю.