Італійський пиріг Зебра на пісочній основі

Чудовий двоколірний пиріг Зебра на пісочній основі – це відмінна італійська страва, яка стане смачним доповненням до чашки чаю або кави з друзями.

Для його приготування не знадобиться багато часу і особливих навиків. Пиріг легко приготувати по цьому покроковому рецепту з фото. Таким чином готовка принесе задоволення, а як результат ви отримаєте смачну італійську випічку, якою можна почастувати близьких і друзів.

Для пирога треба

Для пісочної основи:

  • 110 грам вершкового масла 72%;
  • 2 ст. ложки сметани 26%;
  • 1 куряче яйце калібру С-1;
  • ¼ ч. ложки дрібної солі;
  • 320-340 грам пшеничного борошна.

Для начинки необхідні:

  • 2 штуки яєць калібру Д-0;
  • 65 грам солодковершкового масла 72%;
  • 130 грам цукрового піску;
  • 1 пакетик ваніліну;
  • 70 грам мигдального борошна;
  • 70 грам пшеничного борошна;
  • ¼ ч. ложки соди;
  • 1 ст. ложка лимонного соку;
  • 30 грам темного шоколаду.

Як приготувати пиріг Зебра по-італійськи

Пісочне тісто для основи пирога

Треба встановити в міксер насадку для пісочного тіста. У чашу поміщаються всі інгредієнти, окрім борошна і перемішуються близько двох хвилин. Після цього до тіста додається просіяне борошно, суміш перемішуємо ще близько двох хвилин. Після цього тісто домішується на робочій поверхні і збирається в одну грудочку. Готову суміш загортаємо у плівку і кладемо у холодильник на 20 хвилин.

Візьмемо форму d = 24 см і розгортаємо тісто d = 30 см. Тісто укладаємо в форму з роз’ємними бортиками і формуємо з нього основу. Підготовлену основу пирога ховаємо в холодильник.

Домашній пиріг Зебра по-італійськи

Начинка для пирога

Спочатку яйця з сіллю і лимонним соком збиваються до піни. Після цього додаємо цукор і ванілін. Після того, як цукор повністю розчинився, вливається тепле розтоплене масло і суміш збивається. В окремий посуд треба просіяти пшеничне і мигдалеве борошно та соду. Цю борошняну суміш порційно всипаємо в тісто і збиваємо на низькій швидкості.

Домашній пиріг Зебра по-італійськи

Трохи менше, ніж половину тіста, відкладаємо в окрему ємність і змішуємо разом з розтопленим шоколадом.

Домашній пиріг Зебра по-італійськи

Як заливати і спекти пиріг Зебра

Духовку для запікання треба розігріти заздалегідь, використовуємо режим з температурою 190° С.

З холодильника виймаємо форму з пісочним тістом. В центр форми починаємо викладати по дві столові ложки тіста, чергуючи їх за кольором. Випікаємо 45 хвилин. Готовність краще перевіряти дерев’яною шпажкою.

Італійський пиріг Зебра на пісочної основі

Гарячий смачний пиріг Зебра треба охолодити у формі і тільки після виймати з неї.

Італійський пиріг Зебра на пісочної основі

Відрізаємо шматочок пісочного пирога, пробуємо і насолоджуємося чудовим смаком мигдалю, лимона і шоколаду.

Італійський пиріг Зебра на пісочної основі

Не забувайте, що смачний двоколірний італійський пиріг Зебра стане чудовим доповненням до чашки хорошої кави або чаю.