Італійський пиріг з яблуками і імбиром, як і всі десерти середземноморської кухні, вкрай простий за складом і швидкий за способом приготування. Не дивлячись на простоту, цей яблучний пиріг з імбиром має вишуканий смак, легку кремову структуру і насичений яблучний аромат. Десерт настільки універсальний, що підійде як до чаювання чи перекусу, так і до свята. Мій простий і покроково оформлений рецепт з фото дозволить приготувати його, навіть, початківцям господарочкам.
Інгредієнти: Борошно, Вершкове масло, Імбир, Лимон, Молоко, Розпушувач, Сіль, Цукор, Цукрова пудра, Яблуко
Кухня: Італійська кухня
Складові:
- цукор – 80 гр;
- лимон – 1 шт.;
- борошно – 100 гр;
- яблуко – 1 кг;
- розпушувач – 15 гр;
- вершкове масло – 30 гр;
- молоко – 100 мл.;
- імбир мелений – 1 щіпка;
- сіль – щіпка;
- яйця – 2 шт.
Як приготувати пиріг з яблуками і імбиром по-італійськи
Починаючи приготування цього заливного, дуже соковитого і смачного яблучного пирога потрібно вийняти все компоненти з холодильника і прогріти до кімнатної температури. Поки всі інгредієнти прогріваються, можна зайнятися підготовкою яблук. Для цього, потрібно очистити кілограм солодких стиглих яблук від шкірки, вирізати серцевини і нарізати їх на тонкі слайси. Це швидко і просто можна зробити за допомогою мандоліни або спеціальної насадки комбайна.
Натерти до яблук цедру лимона, додати мелений імбир і сік половинки цитруса. Відкласти підготовлені яблука у бік. Тепер, вони не потемніють і не втратять свій вигляд поки ми будемо готувати інші складові італійського десерту.
Приступаємо до приготування кремової заливки – рідкого тіста. Для цього, потрібно збити цукор з м’яким маслом. Далі, вбити яйця, додати дрібку солі і збити масу повторно.
Влити потрібну кількість молока.
Додати борошно змішане з розпушувачем і замісити тягуче рідке тісто.
З’єднати яблука з рідким тістом і ретельно перемішати, не ламаючи яблучні слайси.
Викласти сиру заготовку пирога в форму з високими бортиками застелену пергаментом. Відправляємо пиріг випікатися в гарячу духовку при 180 градусах.
Смачний заливний яблучний пиріг з імбиром по-італійськи готовий тільки тоді, коли дерев’яна паличка буде виходити повністю сухою з середини випічки. Залишаємо його у формі до повного охолодження.
Охолоджений італійський пиріг з яблуками і імбиром треба вийняти з форми на блюдо і нарізати на невеликі трикутнички.
Притрусіть нарізані шматочки цукровою пудрою і можна подавати до столу!
Ніжний, такий, що сам тане в роті італійський пиріг з яблуками і імбиром здивує своєю легкістю приготування і чудовим смаком. Десерт припаде до смаку навіть тим, хто не дуже любить фруктову випічку, де начинка з фруктів переважає над основою з тіста. Перевага рецепта ще й у тому, що випікається запропонований заливний пиріг дуже швидко – всього сорок хвилин і ароматний яблучний десерт на вашому столі!