Фокачча – знаменитий італійський тонкий хліб, який можна подавати з різними стравами, адже він неймовірно смачний.
Інгредієнти: Борошно, Вода, Кунжут, Оливкова олія, Паприка, Сіль морська, Сухі дріжджі
Кухня: Італійська кухня
Пропонуємо вам оригінальний рецепт.
Для приготування треба взяти:
- 11 грамів сухих дріжджів;
- 310 мілілітрів теплої води;
- 1 чайну ложку без гірки морської солі;
- 1,5 + 0,5 столової ложки оливкової олії;
- 450-500 грамів пшеничного борошна;
- ½ чайної ложки меленої паприки;
- 0,5 столової ложки чорного кунжутного насіння;
- 0,5 столової ложки білого кунжутного насіння.
Як приготувати фокаччу вдома
Спочатку прогрійте миску, висипте туди дріжджі і додайте теплу воду, повністю розчиніть дріжджі. Додайте сіль, 1,5 столових ложки олії (оливкової) і все перемішайте.
Далі замісіть тісто з просіяним борошном так, щоб воно легко відходило від рук. Миску змастіть оливковою олією (0,5 столової ложки) і викладіть в неї тісто.
Щільно накрийте миску харчовою плівкою / сухою серветкою, поставте на 45-50 хвилин в тепле місце. Тісто має збільшитися майже в 2 рази.
Тепер сформуйте фокаччу. Деко покрийте пергаментом, змастіть оливковою олією. Викладіть тісто та розрівняйте по всій поверхні руками, також змащеними олією.
Далі посипте випічку чорним і білим кунжутом, паприкою, накрийте серветкою і лишіть на 15 хвилин.
Випікати страву треба 15-18 хвилин при температурі 180 градусів за Цельсієм. Потім викладіть хліб на дошку, накрийте серветкою і дайте охолонути.
Тепер наріжте італійський хліб шматочками.
Смачного!