Італійський коржик фокачча з паприкою та кунжутом

Фокачча – знаменитий італійський тонкий хліб, який можна подавати з різними стравами, адже він неймовірно смачний. 

Пропонуємо вам оригінальний рецепт.

Для приготування треба взяти:

  • 11 грамів сухих дріжджів;
  • 310 мілілітрів теплої води;
  • 1 чайну ложку без гірки морської солі;
  • 1,5 + 0,5 столової ложки оливкової олії;
  • 450-500 грамів пшеничного борошна;
  • ½ чайної ложки меленої паприки;
  • 0,5 столової ложки чорного кунжутного насіння;
  • 0,5 столової ложки білого кунжутного насіння.

Як приготувати фокаччу вдома

Спочатку прогрійте миску, висипте туди дріжджі і додайте теплу воду, повністю розчиніть дріжджі. Додайте сіль, 1,5 столових ложки олії (оливкової) і все перемішайте.

Далі замісіть тісто з просіяним борошном так, щоб воно легко відходило від рук. Миску змастіть оливковою олією (0,5 столової ложки) і викладіть в неї тісто.

Тісто для фокаччи

Щільно накрийте миску харчовою плівкою / сухою серветкою, поставте на 45-50 хвилин в тепле місце. Тісто має збільшитися майже в 2 рази.

Фокачча італійський хліб

Тепер сформуйте фокаччу. Деко покрийте пергаментом, змастіть оливковою олією. Викладіть тісто та розрівняйте по всій поверхні руками, також змащеними олією.

Далі посипте випічку чорним і білим кунжутом, паприкою, накрийте серветкою і лишіть на 15 хвилин.

Фокачча тонка

Випікати страву треба 15-18 хвилин при температурі 180 градусів за Цельсієм. Потім викладіть хліб на дошку, накрийте серветкою і дайте охолонути.

Італійська фокаччею

Тепер наріжте італійський хліб шматочками.

Італійська фокаччею з паприкою та кунжутом

Смачного!