Італійська кухня вражає різноманіттям хлібних виробів. Вони дивують не лише зовнішнім виглядом, а й нереальним смаком. Чи знали ви, скільки налічують видів італійського хліба? Більше 20! Зазвичай італійці купують його в пекарнях чи магазинах, проте є рецепти для приготування в домашніх умовах.
Інгредієнти: Борошно, Вершкове масло, Вода, Дріжджі, Італійські трави, Оливки, Сіль, Цукор, Червоний пекучий перець
Кухня: Італійська кухня
Сьогодні пропоную вам наблизитись до італійської кухні та приготувати надзвичайно смачний хліб з оливками й гострим перцем. Він стане чудовим перекусом або самостійною стравою. Хрустка скоринка цього хліба нікого не залишить байдужим. Покроково оформлений рецепт із фото допоможе вам дізнатись всі тонкощі приготування.
Інгредієнти:
- борошно – 500 г;
- вода – 200 мл;
- масло вершкове – 75 г;
- цукор – 2 ч.л;
- дріжджі свіжі – 25 г;
- оливки – 50 г;
- перець чилі – 5 см;
- сіль – 1 ч.л.;
- трави італійські – 1/2 ч.л.
Як приготувати дріжджовий хліб з оливками й перцем по-італійськи
Спершу потрібно розчинити дріжджі в трохи теплій воді, додати цукор і залишити суміш на 10 хвилин.
Просіюємо потрібну кількість борошна разом із сіллю.
Потім вливаємо в борошно дріжджову суміш, 25 г розтопленого масла й добре вимішуємо. Для вимішування тіста потрібна велика та гладка робоча поверхня, яку необхідно присипати борошном.
Залишаємо тісто підніматися. Зауважте, що приміщення повинно бути теплим та без протягів.
Тим часом готуємо начинку. Для цього потрібно нарізати оливки, дрібно нашаткувати перець чилі та змішати з 50 г розтопленого масла.
Залишаємо начинку настоюватися.
Дріжджове тісто для хліба повинно піднятися в два рази. Тоді з ним можна починати працювати.
Спершу потрібно розділити масу на три частини.
Розкачуємо кожну з них і змазуємо начинкою.
Згортаємо в рулет.
З трьох рулетів потрібно заплести класичну косу.
Кладемо плетінку в форму для запікання і залишаємо на деякий час підростати.
Коли тісто підніметься, його потрібно буде змазати водою та посипати травами. Відправляємо хліб у добре розігріту духовку й запікаємо за температури у 180 градусів до рум’яного кольору й сухої дерев’яної палички.
Готовий хлібець потрібно негайно дістати з форми, щоб зберегти хрумку скоринку. Перед смакуванням випічка повинна охолонути.
Смачний хліб з оливками нарізаємо та подаємо до столу!
Якщо ви полюбляєте дріжджову випічку та домашній хліб, то цей рецепт точно припаде вам до душі. Італійський хліб стане чудовим доповненням як до святкового столу, так і до буденної вечері. Процес приготування випічки не дуже легкий, але смак та аромат домашнього хліба по-італійськи того вартий!