Італійський хліб з оливками і гострим перцем

Італійська кухня вражає різноманіттям хлібних виробів. Вони дивують не лише зовнішнім виглядом, а й нереальним смаком. Чи знали ви, скільки налічують видів італійського хліба? Більше 20! Зазвичай італійці купують його в пекарнях чи магазинах, проте є рецепти для приготування в домашніх умовах.

Сьогодні пропоную вам наблизитись до італійської кухні та приготувати надзвичайно смачний хліб з оливками й гострим перцем. Він стане чудовим перекусом або самостійною стравою. Хрустка скоринка цього хліба нікого не залишить байдужим. Покроково оформлений рецепт із фото допоможе вам дізнатись всі тонкощі приготування.

Інгредієнти:

Запечена дріжджовий хліб з оливками і перцем

  • борошно – 500 г;
  • вода – 200 мл;
  • масло вершкове – 75 г;
  • цукор – 2 ч.л;
  • дріжджі свіжі – 25 г;
  • оливки – 50 г;
  • перець чилі – 5 см;
  • сіль – 1 ч.л.;
  • трави італійські – 1/2 ч.л.

Як приготувати дріжджовий хліб з оливками й перцем по-італійськи

Спершу потрібно розчинити дріжджі в трохи теплій воді, додати цукор і залишити суміш на 10 хвилин.

Запечена дріжджовий хліб з оливками і перцем

Просіюємо потрібну кількість борошна разом із сіллю.

Запечена дріжджовий хліб з оливками і перцем

Потім вливаємо в борошно дріжджову суміш, 25 г розтопленого масла й добре вимішуємо. Для вимішування тіста потрібна велика та гладка робоча поверхня, яку необхідно присипати борошном.

Запечена дріжджовий хліб з оливками і перцем

Залишаємо тісто підніматися. Зауважте, що приміщення повинно бути теплим та без протягів.

Запечена дріжджовий хліб з оливками і перцем

Тим часом готуємо начинку. Для цього потрібно нарізати оливки, дрібно нашаткувати перець чилі та змішати з 50 г розтопленого масла.

Запечена дріжджовий хліб з оливками і перцем

Залишаємо начинку настоюватися.

Запечена дріжджовий хліб з оливками і перцем

Дріжджове тісто для хліба повинно піднятися в два рази. Тоді з ним можна починати працювати.

Італійський хліб з оливками і гострим перцем

Спершу потрібно розділити масу на три частини.

Італійський хліб з оливками і гострим перцем

Розкачуємо кожну з них і змазуємо начинкою.

Італійський хліб з оливками і гострим перцем

Згортаємо в рулет.

Італійський хліб з оливками і гострим перцем

З трьох рулетів потрібно заплести класичну косу.

Ароматний хліб-плетінка з оливками і гострим перцем

Кладемо плетінку в форму для запікання і залишаємо на деякий час підростати.

Італійський хліб з оливками і гострим перцем

Коли тісто підніметься, його потрібно буде змазати водою та посипати травами. Відправляємо хліб у добре розігріту духовку й запікаємо за температури у 180 градусів до рум’яного кольору й сухої дерев’яної палички.

Італійський хліб з оливками і гострим перцем

Готовий хлібець потрібно негайно дістати з форми, щоб зберегти хрумку скоринку. Перед смакуванням випічка повинна охолонути.

Італійський хліб з оливками і гострим перцем

Смачний хліб з оливками нарізаємо та подаємо до столу!

Якщо ви полюбляєте дріжджову випічку та домашній хліб, то цей рецепт точно припаде вам до душі. Італійський хліб стане чудовим доповненням як до святкового столу, так і до буденної вечері. Процес приготування випічки не дуже легкий, але смак та аромат домашнього хліба по-італійськи того вартий!