Італійська запіканка з макаронів з сиром, шинкою та томатом або паста зіті в духовці

Паста зіті  – це звичайні макарони у вигляді великих коротеньких трубочок. Ви не раз бачили такі ж макарони у звичайному магазині, але вони, як правило, відрізняються від італійської пасти зіті складом борошна та технологією приготування. Тому, все ж, раджу для цієї страви купити оригінальні макарони зіті. Переважно усі страви італійської кухні готуються швидко, а смак виходить дивовижний. До того ж, рецепти дуже прості, під силу і початківцям кулінарної справи, тому, кожен може спробувати стати на деякий час італійським кухарем і приготувати смачну вечерю для всієї родини. Пропоную вам оригінальний рецепт запіканки з пастою зіті, шинкою, томатним соусом та сиром. Щоб запіканка з макаронів вийшла такою ж самою, як її роблять в Італії, має сенс пошукати в магазинах деякі оригінальні інгредієнти від італійського виробника.

Для приготування знадобляться наступні продукти:

  • паста зіті – 1 уп. (500 г);
  • томатно-овочевий соус до пасти – 1 уп. (500 г);
  • сир пармезан – 70 г;
  • сир моцарела – 380 г;
  • червоний болгарський перець – 1 шт.;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • шинка – 400 г.

Зміст

Як приготувати італійську пасту зіті в духовці

Перший етап – приготування соусу, яким треба буде заправляти пасту. Одночасно з цим процесом треба буде поставити воду, щоб відварити пасту. Її треба буде варити до стану альденте. Якщо ви не знаєте, що це означає, то я поясню: паста має бути зварена, але не розварена. Оптимальний час термічної обробки має бути вказаний на упаковці. Коли паста відвариться, її видкидають на друшляк, щоб стекла вода. Промивати не потрібно.

У пательню налити олію. Коли нагріється, висипати цибулю і червоний перець, нарізаний кубиками. Перемішуючи, довести їх до готовності, щоб вони не були сирими, але й не піджарилися.

Тим часом треба включити духовку на 180°С.

Італійську страву зіті

До овочів на пательні додати томатний соус, перемішати. Дочекатися, поки соус закипить.

Італійську страву зіті

До готового соусу додати відварену пасту і знову перемішати.

Паста зіті в духовці - італійська запіканка з макаронів з сиром, томатом і шинкою

Змастити форму для запікання олією та перекласти туди половину пасти. Розрівняти, а зверху розкласти моцарелу, нарізану великими шматками.

Паста зіті в духовці - італійська запіканка з макаронів з сиром, томатом і шинкою

Викласти другу половину пасти з томатним соусом, а зверху покласти нарізану шинку. Запіканку добре притрусити натертим пармезаном і поставити запікатись до тих пір, поки не з’явиться приємна рум’яна скоринка.

Паста зіті в духовці - італійська запіканка з макаронів з сиром, томатом і шинкою

Коли макарони запечені в духовці на італійський  манер будуть готові, їх виймають.

Паста зіті в духовці - італійська запіканка з макаронів з сиром, томатом і шинкою

Італійську запіканку з пастою зіті розкладають по порційних тарілках та подають до столу.

Паста зіті в духовці - італійська запіканка з макаронів з сиром, томатом і шинкою

Запіканка з макаронів – відео-рецепти

Як завжди, пропоную за допомогою авторських відео з ютубу дізнатись про інші варіанти приготування макаронів у духовці.

Вишукано смачна запіканка з макаронів з сиром та соусом бешамель.

А це лінива лазанья з макаронів від Ольги Матвєй.

А

А це запіканка із макаронів з фаршем. Дуже просто та смачно.

А ця макаронна запіканка з сиром може бути як закускою, так і десертом. Все залежить від того, соленою чи солодкою ви зробите свою сирну начинку.

Тепер і ви зможете самостійно приготувати смачну страву італійської кухні. Це дуже вдалий рецепт, коли ви хочете швидко приготувати ситне та смачне друге з макаронів!